IAF'dan 60 milyar dolar ihracat için Türkiye’ye destek sözü

IAF'dan 60 milyar dolar ihracat için Türkiye’ye destek sözü

İstanbul’a gelen Uluslararası Hazırgiyim Federasyonu Başkanı Rahum Mehta, yakından izledikleri Türkiye’nin “organizatör ülke” olarak 2023’de 60 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalaması için tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyledi.

IAF'dan 60 milyar dolar ihracat için Türkiye’ye destek sözü
16px
24px
09.03.2015 12:34
ABONE OLgoogle
Dünyanın en büyük hazırgiyim örgütü olan IAF (International Apparel Federation - Uluslararası Hazırgiyim Federasyonu) Başkanı Rahul Mehta, Türkiye’nin 2023’te “organizatör ülke” olarak 60 milyar dolar ihracat hedefine ulaşması için tüm güçleriyle destek olacaklarını bildirdi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TGSD) düzenleyeceği 8.İstanbul Moda Konferansı ile 31. IAF Dünya Moda Kongresi 14-15 Ekim 2015 tarihlerinde İstanbul’da, İstanbul Moda Haftası ile eş zamanlı olarak yapılacak.

Etkinlik çalışmalarına start vermek üzere İstanbul’a gelen Rahul Mehta, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve TGSD Başkanı Şeref Fayat ile bir araya geldi.

İHKİB’deki toplantıda IAF Başkanı Rahul Mehta, Türk hazır giyim sektörünü yakından izlediklerini kaydetti. Tüm dünyada 50’nin üzerinde ülkede 150 bini aşkın üyesiyle 25 milyon çalışanı temsil ettiklerini belirten Mehta şunları söyledi:
 
RAHUL MEHTA: TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ

“IAF olarak kıtalar arası köprüler oluşturarak, üyelerimize uluslararası işbirliğinde maksimum değer kazandırmayı amaçlıyoruz. Hazır giyim üreticilerini, perakendecileri, markaları, imalatçıları, çözüm sunucuları ve birlikleri bir araya getirerek sektörün tüm dünyada gelişmesini daha ileri gitmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bunları yaparken elbette dünyanın en önemli üreticilerinden Türkiye’yi de yakından izliyoruz. 

2023 de 60 milyar dolar ihracat hedefi koyduğunuzu bunun 30 milyar dolarlık dilimini organizatör ülke olarak gerçekleştirmek istediğinizi biliyoruz. IAF olarak tüm imkanlarımızı seferber edip organizatör ülke kapsamındaki bu hedefi tutturmanız için size tam destek sözü veriyoruz. vereceğiz. Türkiye’nin başarısını kendi başarımız olarak görüyoruz.”


 
HİKMET TANRIVERDİ: İŞBİRLİĞİMİZ SİNERJİ YARATACAK

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise konuşmasında Rahul Mehta’yı İstanbul’da ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, IAF’ın vereceği desteğin önemine dikkat çekti.

Bundan böyle, uluslararası projelerde birlikte çalışmayı ve dünya hazırgiyim sanayiine kayda değer katkılar yapmayı umduklarını söyleyen Tanrıverdi, IAF’da İHKİB’i Yönetim Kurulu Üyesi Cem Altan’ın temsil edeceğini bildirdi. Hikmet Tanrıverdi şöyle devam etti:
“Türk hazır giyim sektörünün TGSD’nin ardından  İHKİB aracılığıyla IAF Yönetim Kurulu’nda temsil edilmesi, her iki taraf için de yararlı olacak. 2014 yılında Türkiye’nin hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatı 18,7 milyar dolar oldu. Bu rakamın 13,8 milyar dolarlık kısmı İHKİB üyeleri tarafından gerçekleştirildi. İHKİB olarak, şimdi ve bundan böyle, Türk hazırgiyim sektörünü ve  Türk modasını geliştirmeye, daha fazla katma değer yaratmaya yönelik çok çeşitli faaliyetler yapmaya devam edeceğiz.

Diğer yandan, IAF uluslararası bir organizasyon ve anlamlı, önemli bir misyonu, global anlamda hazırgiyim endüstrisini daha ileriye taşıyacak farklı aktiviteler ile geniş bir vizyonu var. 

Bütün bunları dikkate aldığımızda, inanıyoruz ki birlikte dünya hazırgiyim sanayi için sinerji içinde çalışacak ve yüksek düzeyde işbirliği yapacağız.”
 
TGSD BAŞKANI FAYAT: IAF VE İHKİB İLE BAŞARILI BİR ORGANİZASYON YAPACAĞIZ

TGSD Başkanı Şeref Fayat ise İHKIB ve IAF ile birlikte başarılı bir çalışmaya imza atacaklarını belirterek, şunları söyledi:

“TGSD 8. İstanbul Moda Konferansı ve IAF 31. Dünya Moda Kongresi’ni en iyi şekilde başaracağımıza inanıyorum. Bu organizasyonun İstanbul Moda Haftası’yla aynı tarihte düzenlenmesini de çok önemli görüyorum.

Moda Konferansımızın ve IAF Kongresi’nin tekstil ve hazır giyim sektörüne birlikte çalışmaları için ilham vererek gelecekte başarılı sonuçlar alınmasını umuyorum. Bu küresel paylaşımın çok kuvvetli pozitif bir mesaj göndereceğini düşünüyorum. Yabancı satın alma gruplarıyla Türk üreticileri bir araya getirip potansiyel iş birliğini geliştirmek için büyük adımlar atacağız.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde