Hussein Chalayan ‘Su Kapısı’ açıyor

Hussein Chalayan ‘Su Kapısı’ açıyor

Hussein Chalayan’ adıyla tanınan dünyaca ünlü Kıbrıslı Türk modacı Hüseyin Çağlayan, İstanbul’a ‘Su Kapısı’ açıyor

Hussein Chalayan ‘Su Kapısı’ açıyor
16px
24px
06.02.2010 15:41
ABONE OLgoogle

Hussein Chalayan’ adıyla tanınan dünyaca ünlü Kıbrıslı Türk modacı Hüseyin Çağlayan, İstanbul’a ‘Su Kapısı’ açıyor. İngiltere’de iki kez yılın modacısı seçilen Çağlayan, Türkiye’de yeni bir yatırıma imza atmak için harekete geçti

Çağlayan, bu hafta Erba Tekstil’in sahibi Erdal Seyda Lafçı’yla ortak olarak ‘İstanbul Su Kapısı Tekstil’ adlı bir şirket kurdu. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) eski Yönetim Kurulu Üyesi olan Lafçı yeni girişimle ilgili olarak şunları anlatıyor:

“Tüm moda dünyası, tüm ihracatçılar Hüseyin Çağlayan’ı Türkiye’de bir şeyler yapması için iknaya çalışıyordu. Bunun için de Türkiye’de bir şirketi olması lazımdı.

Artık şirketi var. Son koleksiyonuyla ilgili çalışmaları bitince birkaç hafta içinde İstanbul’a gelecek. Türkiye’yle ilgili planlarını şekillendirecek. Su Kapısı ismini de kendisi seçti” diyor.  
Çağlayan’ın yeni şirketi tekstilin her dalında tasarım ve üretim yapmaya hazır. Beyoğlu’ndaki yeni şirketin üretim merkezi kurabileceği ve satış mağazaları açabileceği belirtiliyor. İstanbul Su Kapısı, defileler de düzenleyebilecek.

Puma’nın kreatif direktörü

Kısa bir süre önce İngiliz Moda Kurulu tarafından moda dünyasındaki en etkili 25 isim arasına seçilen Çağlayan, aynı zamanda Alman markası Puma’nın da kreatif direktörü. 40 yaşındaki Hüseyin Çağlayan’ın devamlı müşterileri arasında Jennifer Lopez ve Rihanna gibi birçok ünlü isim de var.

Serkan Arman/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde