Hüsnü Özyeğin dev markada küçülüyor mu?

Hüsnü Özyeğin dev markada küçülüyor mu?

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz dönemde Bağdat Caddesi’ndeki yedi katlı mağazasını kapatan firma son olarak da Meydan AVM’ye veda etti.

Hüsnü Özyeğin dev markada küçülüyor mu?
16px
24px
22.04.2016 16:04
ABONE OLgoogle
GAP, Türkiye’ye 2007 yılında geldi. Fiba Holding’in patronu Hüsnü Özyeğin tarafından Türkiye’ye getirilen ABD’nin ünlü perakende devinin bugüne kadar 34 mağazası oldu.

Bugünlerde GAP’ın Türkiye’deki mağaza operasyonları oldukça hareketli. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz dönemde Bağdat Caddesi’ndeki yedi katlı mağazasını kapatan firma son olarak da Meydan AVM’ye veda etti. Böylece mağaza sayısı 32’ye indi. Tabii ki firmanın iki önemli lokasyonda mağaza kapatması dikkatimizden kaçmadı. Acaba GAP, Türkiye’de küçülüyor mu, hatta Türkiye’den çıkıyor mu soruları aklımıza getirdi. Bu durumu öğrenmek için GAP’ın yetkililerini aradık.

Arkadaşımız Meral Candan’ın öğrendiği bilgilere göre, küçülme ya da Türkiye’den ayrılma söz konusu değilmiş. GAP’ın Bağdat Caddesi’ndeki mağazasını kapatma sebebi 10 yıllık kira kontratının sona ermesiymiş. Burası yedi katlı bir mağazaydı. Üst katlara müşterinin ilgisi yetersizmiş. 

Dolayısıyla çok katlı mağazacılıktan vazgeçmişler. Yine cadde üzerinde iki katlı bir yer arayışı sürüyormuş. Buldukları takdirde Bağdat Caddesi’ne tekrar dönüş yapılacakmış. GAP yetkilisi mağazada kat sayısı artıkça müşterinin üst katlara çıkma motivasyonun düştüğünü belirterek müşterinin her şeyi aynı yerde bulma eğiliminde olduğunu ifade ediyor. 

Meydan AVM’den de çıkma sebeplerinin de yine kira kontratının bitmesiymiş. Meydan AVM’ye yakın Buyaka AVM’de de bir mağazası bulunan marka, kira sözleşmesinin bitimini fırsat bilerek Meydan AVM’den çıkmış. GAP’ın yeni mağaza açmak için lokasyon aradığını da belirtelim. Ancak agresif büyüme yerine verimliliğe dayalı büyüme öngörülüyormuş.

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde