Hüseyin Gülerce, FETÖ’den tazminat almak için kovulmayı beklemiş

Hüseyin Gülerce, FETÖ’den tazminat almak için kovulmayı beklemiş

Darbe Komisyonu'na bilgi veren Hüseyin Gülerce, 19 yıl aralıksız FETÖ'ye hizmet ettiğini söyledi.

Hüseyin Gülerce, FETÖ’den tazminat almak için kovulmayı beklemiş
16px
24px
08.06.2017 07:53
ABONE OLgoogle

Darbe Komisyonu'na bilgi veren Hüseyin Gülerce, 19 yıl aralıksız FETÖ'ye hizmet ettiğini söyledi. Gülerce  17-25 Aralık'tan sonra Zaman'da 5 ay daha neden çalıştığı sorusuna ‘'Atmalarını bekledim” cevabını verdi

Sözcü'ye yönelik algı operasyonunun iki mimarı, Hüseyin Gülerce ile Fehmi Koru 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Meclis'te kurulan Darbe Komisyonu'na ifade verdi.

26 Ekim 2016'da komisyona bilgi veren Hüseyin Gülerce, 1989'da cemaate girdiğini 1995'ten 2014'e kadar da aralıksız ‘Hizmet ettiğini' söyledi.

‘'Ben bu yapı içerisinde kendi arzumla yer almış, kendime göre de hizmet etmiş bir insanım' diyen Gülerce, FETÖ içerisindeki yükselişini şöyle anlattı:

‘'Zaman Gazetesi genel müdürlüğü ve yayın yönetmenliği bu hareketin en üst gelinebilecek noktasıdır. Oraya dışarıdan gelen tek kişiyim. Fetullah Gülen insanları liyakat esasına göre değil, kendisine en çok itaat eden, kul köle gibi davranan insanlardan seçti.”

“BANA KARŞI SAVAŞ İLAN EDİLDİ…”

Gülerce, 17-25 Aralık'tan sonra 5 ay süreyle Zaman'dan neden ayrılmadığı sorulunca ‘Atmalarını bekledim' dedi. Gülerce sözlerini şöyle sürdürdü: “Zaman Gazetesi bizim bildiğimiz gazetelerden bir gazete değildi. Ben bu gerçeği bilerek orada genel müdürlük ve yayın yönetmenliği yaptım. Zaman Gazetesi cemaatin gazetesiydi. Bana karşı bir savaş ilan edildiğini, mobbing uygulandığını gördüm; ben de onlara savaş açtım. Hazır Zaman Gazetesi'nde yazıyorum, iki ihtimal var, beni atmaları lazım. 14 Mayıs'a kadar bu şekilde o tabanı güya ikna etmeye çalıştım.”

FEHMİ KORU DOĞRUYU SÖYLEMİYOR

Hüseyin Gülerce'nin Fehmi Koru'nun Darbe Komisyonu'na verdiği bilgilere yaptığı itirazlar da tutanaklara şöyle girdi:

“Hem Fehmi Koru hem de Ekrem Dumanlı doğru söylemiyor. Fehmi Koru'nun ifadesini okudum. Soru sorulmuş ‘Fetullah Gülen yazarlarla görüşür müydü?', ‘E, ara sıra görüşürdü' diyor. Bu doğru değil. Gülen, Altunizade'de her hafta genel müdür olarak ben, başyazar Fehmi Koru, imtiyaz sahibi Alaattin Kaya, genel yayın yönetmeni Abdullah Aymaz ve murahhas aza İsmail Büyükçelebi'yle (Koru ve Kaya Ankara'dan gelmek suretiyle) her hafta periyodik görüşüyordu  FEM Dershanesi'nin üst katında, 5'inci kat. Gülen Zaman Gazetesi'nin, Samanyolu televizyonlarının, radyolarının görünmeyen patronudur. Fehmi Bey neden böyle konuşuyor? Her hafta geldin kardeşim sen oraya, bir sene boyunca, aksatmadan.''

Veli Toprak/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde