Hürriyet eski çalışanı Bülent Mumay da gözaltına alındı

Hürriyet eski çalışanı Bülent Mumay da gözaltına alındı

Hakkında gözaltı kararı bulunan Gazeteci Bülent Mumay, Gayrettepe Asayiş Şube’ye götürüldü.

Hürriyet eski çalışanı Bülent Mumay da gözaltına alındı
16px
24px
26.07.2016 20:21
ABONE OLgoogle
15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gazeteci Bülent Mumay evinde gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen 42 gazeteciden biri olan eski Hürriyet çalışanı Bülent Mumay'ın, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince evinde gözaltına alındığı öğrenildi. Böylece, gözaltına alınan gazetecilerin sayısı 16'ya yükseldi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyelik kartını önceki gün ''Üyesi olduğum tek örgüt budur. Ne başka örgüt bilirim, ne başka meslek. Savcılığa gidip yüz yüze de anlatacağım'' notuyla Twitter'dan paylaşan gazeteci Bülent Mumay dün gece evinde gözaltına alındı. Mumay, bu sabah savcıya gidip ifade vereceğini açıklamıştı. 

16 KİŞİ GÖZALTINDA

Daha önce Nazlı Ilıcak, Seyit Kılıç, Yakup Sağlam, Bayram Kaya, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Emre Soncan, Mustafa Erkan Acar, Cemal Azmi Kalyoncu, Abdullah Kılıç, Habip Güler, Mehmet Gündem, Cuma Ulus, Hanım Büşra Erdal ve Hüseyin Aydın gözaltına alınmıştı.               

Gözaltına alınan gazetecilerin Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri sürüyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde