Hürriyet büyük yanlıştan geri adım attı, o ödülü geri aldı

Hürriyet büyük yanlıştan geri adım attı, o ödülü geri aldı

Bu yıl Youtuber-Instagramer kategorisi Altın Kelebek ödülleri arasında yer almış ve ilk ödül Enes Batur’a verilmişti...

Hürriyet büyük yanlıştan geri adım attı, o ödülü geri aldı
16px
24px
30.12.2017 08:37
ABONE OLgoogle

Hürriyet'in 44 yıllık Altın Kelebek ödülleri geçtiğimiz günlerde sahiplerini bulmuştu. Bu yıl Youtuber-Instagramer kategorisi Altın Kelebek ödülleri arasında yer almış ve ilk ödül Enes Batur’a verilmişti.

Ödül töreninden sonra Enes Batur’un seslendirip yayınladığı videoda çocuklara kötü örnek olabilecek görüntüleri kamuoyunda ve Hürriyet içinde büyük tepkiye neden oldu.

Hürriyet’in farkındalık yaratmaya çalıştığı çocuk hakları konusunda Enes Batur’un sorumsuz yayını “Altın Kelebek jürisi tarafından kabul edilemez”bulundu. Altın Kelebek jürisi, "Hürriyet ilkelerini" ve kamuoyundan da gelen tepkileri dikkate aldığını belirterek Enes Batur’a verilen ödülü iptal etti.

iZZET ÇAPA VE FARUK BİLDİRİCİ DE ELEŞTİRMİŞTİ

Hürriyet gazetesi Kelebek ekinin düzenlediği Altın Kelebek ödüllerini eski Hürriyet yazarı İzzet Çapa sert eleştirmişti.

Çapa Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici’nin yazısına da değinerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Faruk Bildirici bugün köşesinde Altın Kelebek gecesinde ‘En iyi Youtuber’ ödülü alan Enes Batur’u yerden yere vurmuş. Bu öylesine sert ve haklı bir eleştiri ki genç adamın videosunun linkini bile paylaşmaktan imtina etmiş.

Demiş ki ‘Videoyu özelikle paylaşmadım. Çünkü gerçekten de argoyu, küfrü geçtim, şiddet ve çocuk istismarı da var…’ E be kardeşim! Madem vaziyet Ombudsman’ın köşesinde paylaşılamayacak kadar rezalet, o zaman siz bu çocuğa o ödülü hangi akla hizmet verdiniz?!”

Faruk Bildirici de ödülün geri alınmasının ardından bu yazısını Twitter’dan paylaşarak, “Enes Batur'un videolarındaki şiddet ve çocuk istismarı hakkında Seda Akço'nun eleştirisini ve Altın Kelebek'in geri alınması talebini geçen hafta Okur Temsilcisi köşesinde dile getirmiştim. O ödül geri alındı” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde