Hürriyet Avrupa'da gazeteci kıyımı

Hürriyet Avrupa'da gazeteci kıyımı

Doğan Medya'nın sahibi Aydın Doğan'ın aldığı bu ani kararla, Almanya'da görev yapan yaklaşık 40 gazeteci işsiz kaldı.

Hürriyet Avrupa'da gazeteci kıyımı
16px
24px
25.11.2013 09:35
ABONE OLgoogle

Doğan Medya Grubu'na ait Hürriyet Avrupa'nın Frankfurt merkezindeki yazı işleri kadrosunun işine birkaç ay önce topyekün son verilmesinin ardından, Doğan Medya Grubu'nun Almanya'nın çeşitli yerlerindeki kadrolu ve serbest çalışan muhabirlerinin işine son verildiği öğrenildi.

Hürriyet Gazetesi Avrupa Genel Müdürü Sevda Boduroğlu'nun Almanya'daki bürolarda görev alan temsilcileri ani bir kararla Franfurt'a çağırarak, mali kriz nedeniyle işlerine son vermek zorunda kaldıklarını bildirdiği kaydedildi. Boduroğlu, bu ayın sonuna kadar serbest çalışan muhabirlerin, Aralık ayı sonuna kadar da kadrolu çalışan gazetecilerin işine son verildiğini söyledi.

Doğan Medya'nın sahibi Aydın Doğan'ın aldığı bu ani kararla, Almanya'da görev yapan yaklaşık 40 gazeteci işsiz kaldı. Doğan'ın tassarruf yapma gerekçesiyle Almanya'daki tüm bürolarını kapatma kararını aldığı ve sadece Berlin temsilcisi Celal Özcan'ın görevine devam edeceği belirtildi. Hürriyet gazetesinin tirajının sekiz yıl içinde tirajı 100 binlerden 10 bine düşmesinin temel nedeni olarak yayın çizgisinin ve gazete yönetiminin değişmesi gösteriliyor. Almanya'da yayınlanmaya başlayan ilk Türk gazetelerinden biri olan Hürriyet'teki bu gazeteci kıyımı, Hürriyet'in Avrupa'dan tamamen çekileceği yorumuna yol açtı.

Uzun yıllar Doğan Medya'da gazetecilik yapan CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç, "Uzun yıllar Avrupadaki vatandaşların yaşadıkları ülkelerden kaynaklanan sorunlarını dile getiren Hürriyet gazetesinin basın emekçilerini kapıya koyması, her geçen gün burda yaşayan vatandaşların biraz daha uzaklaşmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Hürriyet Avrupa'daki Türkler'in sesiydi. Hatta vatandaşlarımızın ilk başvurduğu önemli bir adresti" dedi.

Süheyla Kaplan/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde