Hurda demirlerden Formula 1 otomobili yaptılar

Hurda demirlerden Formula 1 otomobili yaptılar

İiki yarışsever çiftçi, eski yemek kapları, bisiklet parçaları ve demir kapı gibi hurdalardan Formula 1 otomobili ürettiler.

Hurda demirlerden Formula 1 otomobili yaptılar
16px
24px
07.10.2008 14:41
ABONE OLgoogle

Çin'in kuzeydoğusundaki Tangshan kentinde yaşayan iki yarışsever çiftçi, eski yemek kapları, bisiklet parçaları ve demir kapı gibi hurdalardan Formula 1 otomobili ürettiler.

Büyük bir Formula 1 hayranı olan Zhao Xiushun ve Zhao Baoguo kardeşler, Tangshan'daki City Post gazetesine, aracın tamamen çiftliklerde bulunan eski parçalardan 20 yıllık bir çalışmayla yapıldığını söylediler. Zhao Shunxiu, "Elimize ne geçtiyse denedik ve kullandık" dedi. Kırmızıya boyanan ve 'Brother' adı verilen araç, Tangshan oto fuarında sergileniyor. Fuarı ziyaret eden katılımcılar, otomobilin hurdalardan yapıldığını öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Kullanması son derece dikkat isteyen otomobil saatte 160 kilometre hıza kadar ulaşabiliyor. Zhao kardeşlerin böyle bir araba yapma fikirleri çok eskiye dayanıyor. 32 yıl önce bir depremde kaybettikleri babalarının, "Araba sürmek zor değildir, asıl önemli olan onu inşa etmektir" sözü üzerine harekete geçen çiftçi kardeşler, 1978'de bu aracın üzerinde çalışmaya başlamış.

Otomobili fuarda gururla gösteren kardeşler, "Babamız bunu görseydi şimdi çok mutlu olurdu" diyor.

Cihan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde