Hükümetten şişen konutlar için bankalara talimat

Hükümetten şişen konutlar için bankalara talimat

Başbakan Binali Yıldırım, konut stokunun azaltılması için kampanya başlatılacağını söyledi. Yıldırım, "Ziraat Bankası ve diğer bankalar, konut sektöründeki stokları azaltmak için kampanya yapacak." dedi.

Hükümetten şişen konutlar için bankalara talimat
16px
24px
08.05.2018 09:17
ABONE OLgoogle

Konut sektöründe yıllardır yapılan 'balon büyüme' uyarılarına rağmen ülke kaynaklarının aktarıldığı sektör durma noktasına geldi. Tamamlanan çok sayıdaki konut projesi satılamazken, bir çok inşaat şirketi de bankalara olan kredi borçları için yapılandırma istiyor.

Türkiye Bankalar Birliği 61. Genel Kurulunda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Konut stoğunu azaltmak için bir kampanya başlatılacak, böylece çarkları konut sektöründe tekrar döndürmeye başlayacağız" dedi. Yıldırım, "Kampanyaya Ziraat Bankası ve diğer bankaların katılacak" ifadesini kullandı.  Başbakan açıklamıştı! İşte gayrimenkul sektörünü kurtarma paketi

Hafta sonu konut sektörü için önemli bir adım atılmış, konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV 31 Ekim'e kadar yüzde 8'e, tapu harcı oranı da yüzde 4'ten 3'e indirilmişti.

 Konut satışları mart ayında yüzde 14 ile keskin bir düşüş göstermiş, yılın ilk 3 ayında ise yüzde 7 azalma kaydetmişti.

Hükümetin bankalara verdiği talimat, seçim öncesi inşaat sektöründe iflasların açıklanmasını ertelemeye yönelik bir tedbir olarak düşünülüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde