Hükümetten flaş bayram tatili açıklaması

Hükümetten flaş bayram tatili açıklaması

Ekonomi Bakanı Zeybekçi'den son dakika 'Bayram Tatili' açıklaması!

Hükümetten flaş bayram tatili açıklaması
16px
24px
09.08.2017 11:53
ABONE OLgoogle

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bayram tatilinin uzatılmasıyla ilgili olarak, "Türkiye'de tatilden çok çalışmaya ihtiyaç var" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kurban Bayramı tatili ile ilgili açıklamalarda bulundu.

MÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, "Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili alınacak kararlara da saygı duyuyorum" dedi. 

"Tatilden çok çalışmaya, üretmeye ve ihracata ihtiyacımız var"

Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasına yönelik talepler anımsatılarak, buna yönelik değerlendirmesi sorulan Zeybekci, "Direkt üretimi, ihracatı düşürür, turizmi destekler. Onun için buradaki bölümde susma hakkımı kullanıyorum. Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya, üretmeye ve ihracat yapmaya ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum ama bununla ilgili alınacak kararlara da saygı duyarız." diye konuştu.

"Rusya ile bazı alanlarda uçak krizinin öncesine dönemedik"

Zeybekci, Rusya ile ilişkilerin normalleşmesine yönelik adımlar atılmasına rağmen domates ihracatındaki engellerin hala kaldırılmadığının hatırlatılması üzerine, Kasım 2015'teki uçak krizinin öncesine bazı alanlarda dönülemediğini söyledi. Domates dışındaki bazı ürünlerde de sıkıntıların devam ettiğini dile getiren Zeybekci, şunları kaydetti:

"Vizelerle ilgili rahatlamayı sağlayamadık. Taşımacılıkla ilgili, her ne kadar Türk taşımacılara, tırlara izin verilse de yasak kalksa da vize ücretlerinin yüksekliğinden dolayı onu kullanılamaz hale getiriyorsunuz ki bu da bir anlam ifade etmiyor. Yaş sebze ve meyvede, domates sembol oldu. Sadece o değil, bazı ürünlerde de sıkıntılar devam ediyor. Kendileriyle meslektaşlarımızla görüşmelerde Rusya tarafına 'Yasak yasağı doğurur.' dedik. Negatif anlamda bir adım attığınızda, siyaset yapıyoruz, Türkiye'de de bu konuyla ilgili taraflar üzerimize baskı kurarlar, 'Siz de negatif adım atın' derler. Domates dışında bazı sebzelerde de engellerin, yasakların devam etmesi nedeniyle bize yoğun baskı geliyor. Bu baskı karşısında biz de karşıt önlemleri alırız, daha fazla dayanamayız."

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın arefe öncesine gelmesi nedeniyle turizmciler 6 ya da 10 gün tatil olmasını talep ediyor.

GÖZLER BAŞBAKAN’DA

Kurban Bayramı tatili hakkında bakanlardan gelen bu açıklamaların ardından gözler Başbakan Binbali Yıldırım’a çevrildi. En yetkili ağızdan yapılacak olan açıklamayı beklemeye başlayan milyonlarca vatandaş, tatil planını Başbakan’dan gelecek habere göre belirleyecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde