Hükümetten çiftçiye üç destek: Paralar yarın hesapta

Hükümetten çiftçiye üç destek: Paralar yarın hesapta

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli "Tarım ilaçları sanayicileri ve üreticileri ile görüştük. Sanayicilerimiz önümüzdeki dönemde tarım ilaçlarında yüzde 15 indirime gidecek" dedi.

Hükümetten çiftçiye üç destek: Paralar yarın hesapta
16px
24px
10.01.2019 09:09
ABONE OLgoogle

Tarım ilaçlarında indirime gidileceğini açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli "Tarım ilaçları sanayicileri ve üreticileri ile görüştük. Sanayicilerimiz önümüzdeki dönemde tarım ilaçlarında yüzde 15 indirime gidecek" dedi. Pakdemirli, buzağı destekleme ödemelerinin de 11 Ocak'ta başlayacağını duyurdu. Bakan, ayrıca küçükbaş ve büyükbaş küpe bedelinin artık Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılanacağını söyledi.

Tarım ilaçlarında indirime gidileceğini açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Tarım ilaçları sanayicileri ve üreticileri ile görüştük. Sanayicilerimiz önümüzdeki dönemde tarım ilaçlarında yüzde 15 indirime gidecek" ifadelerini kullandı. Bakan Pakdemirli çiftçi desteklerine ilişkin "Buzağı destekleme ödemeleri 11-18 Ocak'ta yapılacak. 438 bin 284 yetiştiriciye 522 milyon lira ödenecek" açıklamasında bulundu. Pakdemirli, ayrıca küçükbaş ve büyükbaş küpe bedelinin artık Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılanacağını söyledi.  

Pakdemirli, Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenen "Türkiye'de Tarım Öğreniminin 173. Yıl Dönümü" programında yaptığı konuşmada, tarım öğreniminin, 10 Ocak 1846'da İstanbul Yeşilköy Ayamama Çiftliği'nde başladığını bildirdi. Bu vesileyle 10 Ocak Tarım Bayramı'nı kutladığını aktaran Pakdemirli, "2019'da ülke olarak, bereketli ve kaliteli bir tarım yılı geçirmemizi diliyorum." diye konuştu. 

KENEVİR ÜRETİMİ İÇİN YENİ YERLERE İZİN VERİLECEK

Pakdemirli, ocak ayında çiftçilere toplam 2 milyar 35 milyon liralık destek sağlanacağını anımsattı.

Kenevir üretimine değinen Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı:

"Dün Sayın Cumhurbaşkanımız kenevir üretimi ile ilgili çok önemli konulardan bahsetti. Biz önümüzdeki süreçte kenevir üretimini artırmak için çalışmalar yapacağız. Bakanlık olarak şu anda 19 ilde kenevir üretimine izin veriyoruz. Ticari faaliyetin arz ve talebine göre, lokasyonları da büyüteceğiz. Ayrıca bakanlığımıza bağlı Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve TÜBİTAK iş birliğiyle bir araştırma projesi de yürütülüyor.

 Önümüzdeki dönemde, ekolojik olarak kenevir üretiminin yapılacağı yeni yerlere izin vereceğiz. Araştırma projemizin çıktılarını da hem üreticilerimiz hem sektörümüz hem de tüm paydaşlarla paylaşacağız. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bu hususta göstermiş olduğu vizyon ve duyarlılıktan dolayı özellikle teşekkür ediyoruz."

BUZAĞI DESTEK ÖDEMESİ YARIN BAŞLIYOR

Pakdemirli, buzağı desteklemesi ödeme takvimini netleştirdiklerini de aktararak, "Birinci grupta, T.C. kimlik numarasının son hanesi 4-6-8 olan, 263 bin 519 yetiştiricimizin 320 milyon lira tutarındaki desteklemesini 11 Ocak Cuma günü saat 18.00 itibarıyla ödüyoruz. 

İkinci grupta ise T.C. kimlik numarasının son hanesi 0-2 olan, 174 bin 765 yetiştiricimizin, 202 milyon lira tutarındaki desteklemesini 18 Ocak Cuma günü saat 18.00 itibarıyla ödeyeceğiz. Toplamda 438 bin 284 yetiştiricimize 522 milyon lira buzağı desteklemesi ödemesi yapmış olacağız." dedi. 

TARIM İLAÇLARINDA İNDİRİM

Küçükbaş ve büyükbaş küpe bedelini de artık bakanlık olarak karşılayacaklarına dikkati çeken Pakdemirli, "Tarım ilaçları sanayicileri ve üreticileri ile yapılan toplantı sonucunda, sanayicilerimiz önümüzdeki dönemde tarım ilaçlarında yüzde 15 indirime gidecek." değerlendirmesinde bulundu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde