Hükümette ‘Merkez’ depremi…İki bakan çok kötü kapıştı !

Hükümette ‘Merkez’ depremi…İki bakan çok kötü kapıştı !

​Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Merkez Bankası’yla ilgili olarak Twitter’dan bir açıklama yaptı

Hükümette ‘Merkez’ depremi…İki bakan çok kötü kapıştı !
16px
24px
01.03.2015 07:13
ABONE OLgoogle
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Merkez Bankası Kanunu’nun değişemeyeceğini ifade etti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise kanunun değişmesinin ‘tartışılabilir’ olduğunu açıkladı.

Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre Türkiye siyasetinin şu sıralar en önemli gündem maddeleri arasında merkez bankası tartışması yer alıyor. Merkez Bankası, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni açıklamalar gelirken piyasalar bu açıklamaların dozuna göre tutum alıyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Merkez Bankası’yla ilgili olarak Twitter’dan bir açıklama yaptı. Şimşek bir Tweet’e verdiği cevapta, “Merkez Bankası kanunun değişmesi söz konusu değil” tweetini attı.

TARTIŞILMALI

Öte yandan Merkez Bankası tartışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, Merkez Bankası kanununda değişiklik öngörüp öngörmediklerinin sorulması üzerine “Bunlar tartışılmalı. Birçok ülkelerin merkez bankalarında sorumluluk sadece fiyat istikrarı değil, aynı zamanda büyüme, istihdam, dış ticaret dengeleri… Bu sorumlulukların Merkez Bankasına verilmesi tartışılmalı. Ben Merkez Bankasının bağımsızlığını, milli menfaatler anlamında sorumlulukları artırılmak kaydıyla, kesinlikle destekliyorum” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde