Hükümete yakın yazarlar Bakan Şimşek'i topa tuttu

Hükümete yakın yazarlar Bakan Şimşek'i topa tuttu

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi ve Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, yazılarında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i hedef aldı

Hükümete yakın yazarlar Bakan Şimşek'i topa tuttu
16px
24px
01.12.2016 08:47
ABONE OLgoogle

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Bakan Şimşek'in sözlerini hatırlatarak, "AB ekonomisi çökmüyor. Tam aksine büyük bir başarı hikâyesi tweet'i belli ki sadece sosyal medyayı sallamamış" notunu düştü.

Bakan Şimşek'in "AB ekonomisi çökmüyor. Tam aksine büyük bir başarı hikâyesi. Yaklaşık 510 milyon insan huzur ve refah içinde yaşıyor" sözlerini köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, "Bakan'ın ‘refah' içinde dediği Avrupa'nın ‘o huzurunun' diyetini kimlerin ödediği ayrı tartışma. Buradan ta Halep'e yol olur… Avrupa'nın gettolarına tıkılıp kamusal alandan tecrit edilen ‘tüm Mağribîlerin' içler acısı hali de…" diye yazdı.

Sabah'tan Şimşek ve Zeybekci'ye ağır sözler: Yere göğe sığdırılamayan

‘BAKAN BEY BİZE BAŞARISIZLIĞIN RESMİNİ YAPABİLİR Mİ?'

AB'nin Bakan Şimşek'in bahsettiği gibi bir başarı hikâyesi olmadığını belirten Altınok, "İngiltere gibi bir süper gücün ‘ayağımıza bağ oluyor' diye arkasına bakmadan kaçtığı… Hollanda'nın çıkmak için sıraya girdiği… Yunanistan'ın battığı… İtalya'nın, İspanya'nın, Portekiz'in ekonomik krizle cebelleştiği… Fransa'nın 1 yıldır OHAL'le yönetildiği bir birlikten başarı hikâyesi diye söz edeceksek, Bakan Bey bize başarısızlığın resmini yapabilir mi?" diye sordu.

‘SAYIN BAKAN İÇİN DE HALKA DOKUNAN BU MEVZULAR TALİ OLABİLİR'

"Geçen gün, Belçika'nın ardından Almanya'nın da PKK'yı terör örgütü listesinden çıkartmayı tartışmaya başlamasıyla Şimşek'in sözleri bir kez daha aklıma geldi" hatırlatması yapan Şimşek, "Evet, herkesin aynı şeyi dert etmesi, düşünmesi gerekmiyor. Sayın Bakan için de halka dokunan bu mevzular tali olabilir. Her hayranlık ya da bağlılık hikâyesinin rasyonel sebepleri olmasını bekleyemeyiz değil mi? Kimi tutar celladına bile âşık olur" ifadelerini kullandı.

Altınok, Bakan Şimşek'i, "Ne var ki ülkeyi yurtdışında da temsil görevi de bulunan hükümet üyesi siyasilerin ‘gönül bağlarını' işlerine karıştırmamaları şart. Zira bu teslimiyet hali, müzakere yürüttüğümüz AB'li muhataplarımızı daha da fütursuzlaştırmaktan, yani Türkiye'nin elini zayıflatmaktan başka hiçbir işe yaramıyor" sözleriyle uyardı.

KILIÇDAROĞLU ‘ŞİMŞEK'İ DİNLESİNLER' DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasi belirsizliğin ekonomiye yansımasını nasıl göremiyorlar, anlamıyorum. Bize inanmıyorlarsa kendi bakanlarını, (Başbakan Yardımcısı) Mehmet Şimşek'i dinlesinler" demişti. (Sputnik)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde