Hükümete ters düşen gönderiliyor

Hükümete ters düşen gönderiliyor

Hükümetin baskısıyla ayrılan Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’nun ardından gazetenin en çok okunan yazarı Yılmaz Özdil de gönderildi.

Hükümete ters düşen gönderiliyor
16px
24px
16.08.2014 09:57
ABONE OLgoogle
Medyada hükümet baskısıyla işinden olan gazetecilerin sayısı her geçen gün artıyor. Son olarak dün Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, hükümet üyelerinin karıştığı yolsuzluk soruşturmalarına atıfta bulunduğu “Başbakan kim olsun” yazısından sonra işten çıkarıldı.

Radikal’in Adana’da durdurulan MİT TIR’ları ve yolsuzluk soruşturmalarıyla ilgili başarılı haberlere imza atan muhabiri Fatih Yağmur’un da işine son verildi. Yine Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’ın da yazılarına ara vermesi köşesine son verileceği söylentilerini yaygınlaştırdı.

ÖZDİL VE YAĞMUR KOVULDU

Yılmaz Özdil dünkü Hürriyet’te yayımlanması için “Başbakan kim olsun” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Hürriyet gazetesi ise Doğan yayıncılık ilkelerine göre yazıyı Özdil’in gönderdiği haliyle yayımlamak istemedi ve yazıda bazı değişiklikler yapılmasını talep etti. Özdil ise istenen değişiklikleri reddetti. Hürriyet de bunun üzerine yazıyı yayımlamadı. Dün sosyal medyada Özdil’in yazısına uygulanan sansür konuşulurken, Hürriyet’in Özdil’i işten çıkardığı haberi geldi.

“VERDİĞİM RAHATSIZLIKTAN GURUR DUYUYORUM”

Radikal de Adana’da durdurulan MİT TIR’ları ve yolsuzluk soruşturmalarıyla ilgili başarılı haberleriyle bilinen Fatih Yağmur’un işine son verdi. Yağmur, kovulduğunu Twitter hesabından duyurdu. Hükümet kanadını rahatsız eden haberleri nedeniyle işine son verildiğini ima eden Yağmur kovulmasına ilişkin “Verdiğim rahatsızlıktan ötürü gurur duyuyorum” dedi.

AHMET HAKAN’A NE OLDU

Hüriyet yazarı Ahmet Hakan ise önceki gün yayımlanan “İkinci tur öncesi kısa bir ara” başlıklı yazısında, yazılarına ara verceğini duyurdu. Hakan’ın Bodrum’dan yeni dönmesine rağmen tekrar tatile çıkma kararı alması kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’i sansürlemesi Taraf yazarı Amberin Zaman’a hakaret etmesi ve bazı muhalif gazetecilerin işten atılmasını çok sert ifadelerle eleştirdi.

BAŞBAKAN NEFRET KUSUYOR

Sertel, “Başbakan, kendinden olmayan gazetecilere karşı çok büyük bir kin ve nefret içinde. Bu davranış artık bitmeli. Diliyorum ki ülkemize başbakan olarak seçilecek kişi gazetecilerle anlaşabilen, konuşabilen ve tartışsa bile kin ve nefret duyguları beslemeyen bir başbakan olur. Artık gazetecilerin hapiste yattığı, işten atıldığı dönem bitsin” diye konuştu.

İşte o yazı

Hürriyet’in yayımlamadığı “Başbakan kim olsun” yazısının bir bölümü şöyle:Valla benim içimden geçen isim, Bilal...Birincisi, devlette devamlılık esastır, devlet dediğin babadan oğula’dır.İkincisi, hiç unutmam, 2005 senesinde Brüksel’deki NATO zirvesinde, ABD Başkanı Bush, İngiltere Başbakanı Blair ve bunun babası bir araya gelmişti, Bush parmağıyla bunu gösterip “çalışıyor mu bu” diye sormuştu, babası “çalışıyor” demişti, Bush da daha bi saniye önce çalışıp çalışmadığını bile bilmediği halde “çok akıllı bi çocuk” demişti, Blair de gülerek “tıpkı babası gibi” demişti. Üçüncüsü, Bush’la Blair haklıydı, hakikaten çok zeki bi çocuk... Küçükken okuyacak parası bile yoktu, Remzi’nin bursuyla okudu. Şimdi, çalışarak kazandığı paralarını 48 saat sıfırlıyor, hâlâ 30 milyon avrosu kalıyor, zekâsını  düşün yani.” 
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde