Hükümet harekete geçti, şeker fabrikaları özelleşecek

Hükümet harekete geçti, şeker fabrikaları özelleşecek

Hükümet, şeker fabrikalarını özelleştirmek için harekete geçti.

Hükümet harekete geçti, şeker fabrikaları özelleşecek
16px
24px
20.02.2018 07:24
ABONE OLgoogle

Hükümet, OHAL'den yararlanarak ilk olarak Şeker Kurumu'nu kapatırken, şimdi de şeker fabrikalarını satmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Meclis gündemine de gelen şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınacağı iddiaları gerçeğe dönüşüyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği satışa ilişkin Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre, bu hafta içinde çıkılacak ilanlarla, Afyon, Ağrı, Bor, Burdur, Çorum, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Muş, Turhal ve Yozgat fabrikaları için ihale süreci başlayacak.

Varlık satışı şeklinde yapılacak ihalelerin, iki ay gibi bir sürede tamamlanması hedefleniyor.

MİLLİ GÖRÜŞ'TEN TEPKİ

Fabrikaların satılacak olmasına Milli Görüş’ün yayın organı Milli Gazete manşetinden tepki göstermişti. Gazete 2 gün “Erbakan’ın son fabrikaları da satılıyor!” manşetiyle çıkmıştı.

Milli Görüş hareketinin önemli isimlerinden olan Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan da "Bu yanlış, milli menfaatlere aykırı uygulanan politikalardan bir an önce vazgeçin" demişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde