Hükümet harekete geçti: 300 lüks makam otomobili kayıp

Hükümet harekete geçti: 300 lüks makam otomobili kayıp

Papua Yeni Gine, Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesine katılan liderlerin hizmetine sunulan ve ülkede tepkilere neden olan lüks araçlarını geri alamıyor.

Hükümet harekete geçti: 300 lüks makam otomobili kayıp
16px
24px
13.02.2019 16:10
ABONE OLgoogle

17-18 Kasım 2018 tarihleri arasında Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) toplantısına ev sahipliği yapan Papua Yeni Gine, toplantıya katılan dünya liderleri için tahsis edilen 300 kadar aracın kendilerine hâlâ teslim edilmediğini duyurdu.

İSRAF DİYE ELEŞTİRİLMİŞTİ

Fakir bir Pasifik ülkesi olarak bilinen Papua Yeni Gine'nin zirve öncesi araç filoları için bu kadar harcama yapması hatta zirveyi düzenlemesi bile ‘israf' olarak nitelendirilmişti. Liderler için bazıları özel yapım olan lüks araçların alınması ülkede tepkilere neden olmuştu.

ÇALINAN DA VAR, ZARARLI İADE EDİLEN DE

Eleştirileri doğrulayan açıklama dün Papua Yeni Gine polisinden geldi. Polis şefi Dennis Corcoran, 284 aracın hâlâ kayıp olduğunu duyurdu. Corcoran, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Zirve sırasında personel kullanımına sunulan 284 araç bize henüz iade edilmedi" dedi. 

Şef, başkent Port Moresby'de konuyu araştırmak için özel bir birim kurulduğunu da söyledi. Söz konusu araçlar arasında Toyota Landcruiser, Ford, Mazda ve Mitsubishi Pajero gibi markaların bulunduğu aktarıldı.

Polise göre geri kalan araçların dokuzu çalındı ve bazı parçaları satıldı. Diğerleri de bir hayli zarar görmüş olarak iade edildi.

NEYSE Kİ MASERATILER GÜVENDE…

Polisin ‘dua ettiği' tek konu ise, en pahalı markalardan olan ve zirve öncesi alımına en çok tepki gösterilen özel yapım Maseratilerin güvende olması. Corcoran, "40 adet Maserati'nin tümü ve üç adet Bentley marka araç gayet iyi durumda. Kilit altında tutuluyorlar" dedi.

Papua Yeni Gine halkı hükümetin sağlık, eğitim ve sosyal konularda yatırım yapmak yerine fiyatları 148-245 bin Amerikan doları arasında olduğu söylenen lüks Maseratileri almasına tepki göstermişti. Hükümet, zirvenin ardından araçların satılacağını ve maliyetlerin karşılanacağını açıklayarak tepkileri yatıştırmaya çalışmıştı.

Papua Yeni Gine liderleri, zirvenin yatırımları ve uluslararası ilgiyi ülkeye çekeceğini umuyordu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde