Hükümet hareket geçti; gazetecilere hapis tarihe karışıyor

Hükümet hareket geçti; gazetecilere hapis tarihe karışıyor

Hükümet gazetecilerin yazdıklarından dolayı hapse mahkum edilmelerine yol açan Türk Ceza Kanunu (TCK) maddeleri ile ilgili yeni düzenleme için düğmeye bastı.

Hükümet hareket geçti; gazetecilere hapis tarihe karışıyor
16px
24px
14.03.2010 15:56
ABONE OLgoogle

Basından sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bu gizliliği ihlalden dolayı hapis cezası dahi almış gazeteciler var.

Adalet Bakanımız ile medyadan sorumlu Bakan olarak görüşüyorum. Basın Kanunu ile Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerini nasıl bağdaştırabilirim diye bir çalışma içindeyim" dedi. Star gazetesinin haberine göre; yeni yasal düzenlemenin içeriği henüz netlik kazanmazken, konuyla ilgili çalışma çerçevesinde TCK'nın 132,133,134 ve 285. maddeler inceleniyor.

Değişiklik düşünülen sözkonusu maddeler 'ifade özgürlüğü kısıtlanıyor' şeklinde sert eleştirilere neden olmuştu. Çok sayıda gazeteci hakkında özellikle Ergenekon soruşturması sırasında "özel hayatın gizliliğini ihlal" ile "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlarından davalar açılmıştı. Ergenekon sürecinde açılan soruşturma sayısının 5 bini geçtiği, bunlardan yaklaşık 2 bin dava açıldığı öğrenildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde