Hükümet Soma’da kendini akladı: ‘Kusur da yok tazminat da’

Hükümet Soma’da kendini akladı: ‘Kusur da yok tazminat da’

Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ardından ilgili bakanlık ve kamu kurumlarına müvekkilleri adına tazminat talebiyle başvuruda bulunan Manisa Barosu’na şok cevap...

Hükümet Soma’da kendini akladı: ‘Kusur da yok tazminat da’
16px
24px
02.07.2015 12:14
ABONE OLgoogle
Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ardından ilgili bakanlık ve kamu kurumlarına müvekkilleri adına tazminat talebiyle başvuruda bulunan Manisa Barosu’na sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, dilekçelerine verilen yanıtta, “Bakanlığımız yönünden hiçbir illiyet bağı ve bakanlığımıza atfedilecek herhangi bir hizmet kusuru bulunmadığından müvekkilleriniz için talep edilen maddi ve manevi tazminat talebinin karşılanması mümkün bulunmamaktadır” denildiğini aktardı.

Soruşturmaya izin talebine cevap bile verilmedi

Arslan, Soma faciasında sorumluluğu bulunan kamu görevlileri hakkında yürütülen hukuki süreçle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Soma Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan soruşturmada faciadan sorumlu kamu görevlileri hakkında soruşturmaya izin verilmemesi üzerine; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aleyhine, Danıştay’a dava açılmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aleyhine açılan dava, ‘faciada sorumlu kamu görevlilerinin tespit edilmesi’ şeklinde sonuçlanmıştır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Soma Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmaya izin talebine cevap vermemiştir.”

Arslan, verilen cevaba karşılık 60 günlük süre içinde bakanlıklar ve Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü aleyhine tazminat davası açacaklarını duyurdu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde