Hububat Birliği Başkanı Zekeriya Mete FETÖ'den tutuklandı

Hububat Birliği Başkanı Zekeriya Mete FETÖ'den tutuklandı

İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mete’nin de aralarında olduğu 2 şüpheli tutuklandı.

Hububat Birliği Başkanı Zekeriya Mete FETÖ'den tutuklandı
16px
24px
21.02.2018 06:53
ABONE OLgoogle

FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen’in talimatıyla Bank Asya’ya 7 milyon 400 bin TL yatırdıkları iddia edilen İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği’nin üst düzey 7 yöneticisi İstanbul’da gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorguları ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mete’nin de aralarında olduğu 2 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturma kapsamında Fetullah Gülen'in Bank Asya'ya para yatırılması talimatının ardından İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği'nin 27 Ocak 2014'te 3 milyon 600 bin TL, 17 Haziran 2014'te ise 3 milyon 800 bin TL'yi bankaya yatırdığını tespit etti.  İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği Başkanı Zekeriya Mete gözaltına alındı

7 YÖNETİCİ GÖZALTINA ALINDI

İddiaya göre söz konusu paralar, başka bankalardaki hesaplardan çekilerek Bank Asya'ya aktarılmış. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla birliğin üst düzey 7 yöneticisi İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

YARDIMCILARI ADLİ KONTROLLE SERBEST 

Hakimlik, Mete ile birlikte gözaltına alınan Birlik Başkan Yardımcısı ise Sübet Çiçek'i ise adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

100 BİN LİRA DA KEFALET 

Gözaltına alınan bir diğer isim olan Birlik Başkan Yardımcısı Kazım Taycı ise, savcılığın adli kontrol talebi ile serbest bırakılması yönündeki karar doğrultusunda serbest bırakıldı. Hakkında yurt dışına çıkış yasağı alınan Taycı ayda bir imza verecek. Karara göre Taycı,100 bin TL de güvence bedeli yatıracak. Bank Asya'ya yatırıldığı iddia edilen paralara ilişkin hazırlanan belgelerde Taycı'nın imzasının bulunmadığı ifade edildi. Taycı'nın avukatının, adli kontrol kararına da bir haftalık yasal süre içinde itirazda bulunacağı öğrenildi.

BAŞKAN TUTUKLANDI

Sorgu sonucu Sübet Çiçek, Kazım Taycı, İzzet Selçuk Şaban isimli şüpheliler adli kontrol şartı ile serbest kalırken İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mete ve Alparslan Arduç FETÖ üyeliği suçlaması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ELVAN'IN PATRONU İÇİN YAKALAMA KARARI 

Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Elvan Gıda'nın patronu Hidayet Kadiroğlu'na ise henüz ulaşılamadı.

7.4 MİLYON LİRA İDDİASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in talimatından sonra Bank Asya'ya, 27 Ocak 2014'te İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nce 3 milyon 600 bin, 17 Haziran 2014'te ise birliğin alt birimi olan Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu'nca 3 milyon 800 bin lira yatırıldığı belirlenmişti.

Bu kapsamda, birlik ve grup hesapları üzerinden Bank Asya'ya 7 milyon 400 bin liranın 2 seferde aktarılmasıyla ilgili, aralarında birliğin eski yöneticilerinin de bulunduğu 8 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Zekeriya Mete, 2010 yılından bu yana İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunuyor.

Sema Alim Dalgıç/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde