Huawei'nin sahibinin kızına şok tutuklama

Huawei'nin sahibinin kızına şok tutuklama

Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin kurucusu ve sahibi Ren Zhengfei'nin kızı Meng Wanzhou, Kanada'nın Vancouver kentinde tututklandı

Huawei'nin sahibinin kızına şok tutuklama
16px
24px
06.12.2018 04:40
ABONE OLgoogle

Kanada polisi, Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei'nin küresel finans direktörü Meng Wanzhou'yu gözaltına aldı. Şirketin küresel finans direktörlüğünü yapan Meng, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanıyor.

The Globe ve Mail'in Adalet Bakanlığı sözcüsüne dayandırdığı haberlerine göre, Meng Wanzou 1 Aralık'ta ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını deldiği şüphesiyle gözaltına alındı ve bugün ABD'ye iadesine ilişkin duruşması yapılacak.

Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei'nin kızı olan Meng Wanzhou, teknoloji şirketinin başkan yardımcılarından biri olarak görev yapıyordu.

ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret savaşının ardından bu olayın yaşanması dikkat çekerken geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping G20 zirvesi için bir araya geldikleri Buenos Aires’te bir yemek yemişlerdi.

Huawei, dünyanın en büyük teknoloji ve telekomünikasyon şirketlerinden biri olarak gösteriliyor.

İRAN YAPTIRIMLARIYLA İLGİLİ SİNYALİ

New York Times’ta yer alan habere göre Wanzhou’nun ABD’de mahkemeye çıkarılmaması için Çin yönetimi Kanada’ya baskı yapıyor.

 

Nebraska Senatörü Ben Sasse yaptığı açıklamada tutuklamaların ABD’nin İran yaptırımları çerçevesinde olduğunu söyledi.

Sasse, “ABD’nin ulusal çıkarları gözardı ediliyor, ABD ve müttefikleri buna sessiz kalamaz” diyerek Kanada’nın Wanzhou’yu tutuklamasını destekledi.

TRUMP: ULUSAL ÇIKARLARA AYKIRI

Huawei ABD’deki 5G hatlarının yapım ihalesine talip olmuş ve Trump bunu ulusal çıkarlara aykırı gördüğünü açıklamıştı.

Çin’in Kanada Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada tutuklama sert bir biçimde kınandı ve bu yanlıştan geri dönülmesi gerektiği vurgulandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde