Hoş geldin ödemesi 100 milyon TL: Dursun Özbek'ten Kıraç hamlesi...

Hoş geldin ödemesi 100 milyon TL: Dursun Özbek'ten Kıraç hamlesi...

Galatasaray’da seçilecek olan yeni yönetimi ciddi bir mali yük bekliyor. 20 Ocak'ta göreve gelecek olan başkan ve kurmayları, 10 gün içinde birçok ayrı kalemde finansal yükümlülüğü yerine getirmek zorunda

Hoş geldin ödemesi 100 milyon TL: Dursun Özbek'ten Kıraç hamlesi...
16px
24px
28.12.2017 05:41
ABONE OLgoogle

Galatasaray'da 20 Ocak'ta gerçekleşecek Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'da seçilecek başkan ve yönetimi mali olarak zorlu bir başlangıç bekliyor. Sarı-kırmızılı kulübün Ocak ayı içerisinde kasasından 100 milyon TL sıcak para çıkarması gerektiği ortaya çıktı.

Sporcu alacaklarından banka faizlerine kadar birçok kalemde ödeme yapması gereken sarı-kırmızılı kulüpte, 20 Ocak'ta seçimi kazanacak yeni yönetim 10 gün içinde 100 milyon TL'lik finansal yükümlülüğü yerine getirmek zorunda. Başkan Dursun Özbek geçen hafta, "Her kim başkan ya da yönetim kurulu olarak seçime girecekse kapımız açık. Gelsinler, Galatasaray'ı bütün şeffaflığıyla onların önüne koyalım'' diyerek içinde bulundukları mali tablo ile ilgili önemli ipucları vermişti.

22 MİLYON EURO'LUK DESTEK

Kulübe bugüne kadar 22 milyon Euro'ya yakın kasa kolaylığı sağlayan Özbek'in 100 milyon TL üzerinde banka kredisinin altında şahsi imzası ve kefaleti bulunuyor.

BENİMLESİN CAN TOPSAKAL!

Fatih Terim'in imza töreninde Türk Telekom Stadı'nda bulunmasına rağmen toplantıya inmeyen yönetici Can Topsakal'ı, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek yeni kuracağı yönetim listesine dahil etti. Basketboldaki kötü gidişat ve camiadaki eleştirilerden bunalan Topsakal'ın stattaki ofisini boşaltma kararı aldığı ancak Dursun Özbek'in kendisini engellediği ortaya çıktı. Özbek, Topsakal'a "Hiçbir yere gitmiyorsun. Yeni yönetimde de beraber çalışacağız'' dedi ve 20 Ocak'ta yapılacak seçimde listesine alacağını bildirdi.

ALAÇAYIR BIRAKTI

Fatih Terim'in imza törenine katılmayan başkan yardımcısı Eşref Alaçayır, özel işlerini gerekçe göstererek, yeni yönetime girmeme kararı aldı. Üç yıl için yönetici olduğunu belirten hukuk işlerinden sorumlu Alaçayır, kefil olduğu Galatasaray kulüp üyesi avukatların isimlerini başkan Dursun Özbek'e verdi.

ÖZBEK'TEN KIRAÇ HAMLESİ

Başkan Özbek'in yeni yönetime girmeleri için ikna ettiği üç ismi Sabah açıklıyor. Eski yöneticilerden Emir Sarıgül ve Refik Arkan'ın yanı sıra 'Derin Galatasaray'ın lideri' olarak kabul edilen İnan Kıraç'ın kızı İpek Kıraç yeni yönetimde yer alacak. En zengin Türkler arasında gösterilen İpek Kıraç, Özbek'in seçim için en önemli hamlesi olarak dikkat çekiyor. İşte listelerin verilmesine bir gün kala Başkan Özbek'in kesinleşen yeni ekibi: İpek Kıraç, Emir Sarıgül, Refik Arkan, Nasuhi Sezgin, Ural Aküzüm, İsmail Sarıkaya, Ali Yüce, Can Topsakal.

YARSUVAT BAŞKAN ADAYI OLMAYACAK...

Galatasaray'da Dursun Özbek, seçim kararı aldıktan sonra başkan adaylığı için ismi öne çıkan Duygun Yarsuvat, kesin kararını verdi. Özellikle muhalefetin büyük destek verdiği Duygun Yarsuvat, Dursun Özbek'e karşı seçime girmeyeceğini bildirdi. Yarsuvat'ın yakın çevresine bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ben kazanamayacağım seçime girmem. Kararım kesin" dediği de gelen haberler arasında.

Mehmet Özcan/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde