Hollandalıdan Türk yazılımına milyonluk yatırım

Hollandalıdan Türk yazılımına milyonluk yatırım

Reeleezee, Avrupa'da kullanılan online muhasebe yazılım sistemini Türkiye'deki KOBİ'ler ve girişimcilerin kullanımına sunmak için 1 milyon Avro yatırım yaptığını açıkladı.

Hollandalıdan Türk yazılımına milyonluk yatırım
16px
24px
06.09.2012 22:31
ABONE OLgoogle

Hollanda merkezli uluslararası yazılım firması Reeleezee, Avrupa'da kullanılan online muhasebe yazılım sistemini Türkiye'deki KOBİ'ler ve girişimcilerin kullanımına sunmak için 1 milyon Avro yatırım yaptığını açıkladı.

      Reeleezee Üst Yöneticisi (CEO) Wilko Stronks, söz konusu online muhasebe yazılım sisteminin tanıtımı için düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa'nın dışında yapacakları ilk yatırım için Türkiye'yi tercih ettiklerini belirtti.

      Stronks, ''Türkiye'de girişimcilik oranı çok yüksek. İnternet kullanımı ve yeni teknolojilere olan yoğun ilgi yatırım kararımızda çok etkili oldu. İki yıllık bir çalışma sonunda 1 milyon Avro'luk yatırım yaptık'' diye konuştu.

      Online muhasebe yazılım sistemi ürününün hedefinin KOBİ'ler ve yeni girişimciler olduğunu söyleyen Stronks, Türkiye ekonomisinin hızlı büyümesine vurgu yaptı.

      Stronks, şunları kaydetti: 

     ''Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu'da her açıdan büyüyen, parlak bir pazar. Teknoloji kullanımı çok yaygın. KOBİ'lerin iş anlayışının teknolojiye daha çok uyarlanması için buradayız. Muhasebe yazılım sistemi pazarında kısa sürede önemli bir paya sahip olacağımızı düşünüyoruz.

      Reeleezee'nin yıllık cirosu 9 milyon Avro. Avrupa'da kriz etkisini sürdürürken, şirketimiz son bir yıl içerisinde yüzde 35 büyüdü. Türkiye ve Hindistan yatırımını takiben dört ülkeye daha yatırım yapmayı planlıyoruz.''
      
     Muhasebecilik işlemlerinde internet dönemi
     
     Reeleezee Koordinatörü Judith de Levita ise, online muhasebe yazılımı sayesinde Türk girişimcilerin muhasebecilik anlayışının hiç olmadığı kadar büyük bir değişim geçireceğini dile getirdi.

      Avrupa'da, 2003 yılından bu yana kullanılan bu yazılımın 47 bin kullanıcısı olduğunu ifade eden Judith de Levita, ''İş sahipleri, muhasebe ve finans direktörleri bu yazılım sayesinde internetin olduğu her yerden bütün muhasebe işlemlerini gerçekleştirebilecek'' dedi.

      Türkiye'deki kullanıcılarına sunacakları yazılımın birçok kolaylık sağlayacağını vurgulayan Levita, sözlerini şöyle tamamladı:

      ''Örneğin bankalar, vergi daireleri, ticaret odaları sistem üzerinden direk bağlantı kurulabilecek. Kullanımı çok kolay ve son derece güvenli bir sistem. Server, sabit yatırım ve bakım giderlerinin hepsi Reeleezee tarafından karşılanmakta. Bu da şirketin bütçesine uzun vadede olumlu katkılar sunuyor.
      Türkiye'deki yatırımımız için ilk aşamada yıllık 700 bin Avro'luk bir bütçe kullanacağız. Önümüzdeki kısa vadeli büyüme planımızda yeni mobil uygulamalarla Türk girişimcilere sunduğumuz ürün yelpazemizi genişleterek, sektörde ciddi bir pazar payına sahip olmayı hedefliyoruz.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde