Hisseleri Sancaklara devretmişti: Mektebim Okulları’nın kurucusu iflas etti

Hisseleri Sancaklara devretmişti: Mektebim Okulları’nın kurucusu iflas etti

Mektebim Okulları kurucusu Ümit Kalko’nun sahibi olduğu Ümit Eğitim ve Yayıncılık Hiz. Tic. AŞ iflas etti.

Hisseleri Sancaklara devretmişti: Mektebim Okulları’nın kurucusu iflas etti
16px
24px
15.02.2019 16:15
ABONE OLgoogle

Kalko, sahibi olduğu Ümit Eğitim AŞ için 23 Kasım 2018’de konkordato istemiş, mahkeme, şirketi hacizlere karşı korumaya almıştı.

Şirkete üç kişilik geçici konkordato komiseri heyeti atanırken, üç ay da mühlet tanınmıştı. Ümit Eğitim AŞ, konkordato öncesi hacizlere maruz kalmıştı.  Mektebim Okulları’nın kurucusu Ümit Kalko konkordato istedi

Cumhuriyet’in haberine göre, şirketin durumunu görüşen Bakırköy 2’nci Asliye Ticaret Mahkemesi, 11 Şubat 2019’da yaptığı oturumda oybirliğiyle Ümit Eğitim ve Yayıncılık Hizmetleri A.Ş.’nin iflasına karar verdi.  

Kalko, şirketinin yüzde 30 hissesini Suudilere, diğer yüzde 30 hissesiyi ise AKP’ye yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak’ın kardeşlerine satmıştı. Kalko, daha sonra sahibi olduğu hissesinin yüzde 25’ini Sancaklara devretti.

Şu an Mektebim Okulları’nın yüzde 55’i Sancak Group’ta, yüzde 30’u Gelişim Eğitim Danışmanlık A.Ş’de, yüzde 10 hisse Ümit Kalko’nun ağabeyi Yusuf Kalko’da ve son olarak kalan yüzde 5’lik hisse Mektebim şirketinde.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde