Hisseler 4 ayın en düşüğünde: Fitch'den THY'ye kötü haber

Hisseler 4 ayın en düşüğünde: Fitch'den THY'ye kötü haber

EMEA Bölgesi Havayolu Şirketleri 2017 Raporu'nu yayınlayan Fitch, THY ile düşük fiyatlı hizmet veren şirketler arasında artan rekabete vurgu yaptı

Hisseler 4 ayın en düşüğünde: Fitch'den THY'ye kötü haber
16px
24px
30.11.2016 15:53
ABONE OLgoogle

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi (EMEA) havayolu şirketlerinin 2017 görünümünü içeren raporunu yayınladı.

2017 görünümünü değiştirmeyen Fitch raporunda küresel belirsizlikler ve potansiyel dış şokların neden olduğu risklerin, şirket görünümlerinin yönünü ileride aşağıya çevirebileceği vurgusu yapıldı. Görünümün değişmemesine gerekçe olarak, sabit büyüme ve müşteri talebi gösterildi.

Bu karar THY'yi batırır: Ayda 25 Milyon Dolar zarar

Fitch analistleri, düşük fiyatla hizmet sunan havayolları şirketleri ile Türk Hava Yolları arasındaki rekabetin mevcut atmosferi zora sokacağını söyledi.

İngiltere'nin Avrupa'dan çıkma kararı almasının (Brexit), EMEA bölgesi havayolu şirketleri üzerindeki en büyük belirsizliklerden biri olduğunu vurgulayan raporda, "Kısa ve orta vadede sermaye akışının düşük olmasını bekliyoruz" ifadesi yer aldı. Düşük maliyetli Easyjet ve Ryanair, Brexit'e en hassas havayolu şirketleri olarak belirlendi.

THY'de krizin fotoğrafı: Uçaklar 'paketlenmeye' başlandı

HİSSELER 4 AYIN EN DÜŞÜĞÜNDE

Türk Hava Yolları'ndan bir de tasarruf amacıyla yere indirilen uçaklarla ilgili bir haber geldi.

Güvenlik endişeleri ve turist sayısındaki gerilemeye bağlı olarak yolcu doluluk oranlarında yaşanan düşüşün ardından aktif kapasite yönetimi tedbirlerine yönelen şirketin filosundaki sekiz adet Airbus A330-200 uçağın kiralanması için Cabot Aviation'u yetkilendirdiği belirtildi.

Haberlerin ardından THY hisseleri yüzde 2,8'e kadar düşerek 21 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde