Hisarcıklıoğlu'ndan Erdoğan'a 7 milyon TL'lik çek

Hisarcıklıoğlu'ndan Erdoğan'a 7 milyon TL'lik çek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu'nda TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Başkan Yardımcısı Faik Yavuz'u kabul etti.

Hisarcıklıoğlu'ndan Erdoğan'a 7 milyon TL'lik çek
16px
24px
06.09.2010 17:49
ABONE OLgoogle

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Pakistan'a gerek bayındırlık gerekse tamirat noktasında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi. 

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu'nda TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Başkan Yardımcısı Faik Yavuz'u kabul etti. 

     TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Pakistan'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle Odalar Birliği olarak başlattıkları yardım kampanyasının ilk etabında toplanan parayı Başbakan Erdoğan'a sunmak için geldiklerini söyledi. 

     17 günlük kampanya sürecinde bin 638 kişi ve kurumun toplam 7 milyon lira nakit yardımında bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, bu yardımı yapanlar arasında bankaya kadar gidip 1 lira yatıranların bile bulunduğunu, bunun çok önemli bir davranış olduğunu kaydetti. 

     Kampanya çerçevesinde yürüttükleri ayni yardımların devam ettiğini, bu kapsamda gelen yiyecek ve giyecekleri Pakistan'a ulaştırmaları amacıyla Kızılay'a ilettiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, Kayseri'de bir vagon pastırma sucuk ve diğer gıda malzemelerinin hazırlandığını, her ilde bu tür hazırlıkların devam ettiğini anlattı. 

     Kızılay'ın Pakistan'a gönderdiği Mevlana Evlerinden Odalar Birliği'nin 155 adet ayrıca gönderdiğini belirten Hisarcıklıoğlu, Ramazan ayının bereket ve yardımlaşma duygusunun en yoğun yaşandığı bir ay olduğunu, bu kapsamda Pakistan'a yardım kampanyasının sürdürüldüğünü ifade etti. 

     Pakistan'ın beşte birinin sular altında kaldığını, bu ülkedeki Odalar Birliği ve Ticaret Odası başkanlarıyla devamlı temas halinde olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, başkanların su çekildikten sonra tarım topraklarında ne yapacaklarını bilmediklerini aktardığını ve kendilerinden bu konuda ekipler hazırlayarak yardımcı olmalarını istediğini bildirdi. 

     Hisarcıklıoğlu, ''Gerek bayındırlık gerek tamirat noktasında biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız'' dedi.
     Hisarcıklıoğlu daha sonra Başbakan Erdoğan'a TOBB'un başlattığı kampanya çerçevesinde topladıkları 7 milyon liraya ilişkin sembolik çekle birlikte gerçek çeki de takdim etti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde