Hisarcıklıoğlu Iğdır'da: Peygamber efendimizi örnek alalım

Hisarcıklıoğlu Iğdır'da: Peygamber efendimizi örnek alalım

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yeni hizmet binası, TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı bir törenle açıldı.

Hisarcıklıoğlu Iğdır'da: Peygamber efendimizi örnek alalım
16px
24px
23.02.2013 15:49
ABONE OLgoogle

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yeni hizmet binası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı bir törenle açıldı.

Törene, Iğdır Valisi Ahmet Pek, Iğdır eski Valisi Amir Çiçek, Iğdır TSO Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Arslan, Iğdır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Aras ve bölge oda ve borsa başkanları katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler binayı gezdiler. Daha sonra toplantı salonuna geçen Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Iğdır’a yakışır modern bir bina yaptıkları için Iğdır TSO yönetici ve üyelerini kutladığını belirtti. Hisarcıklıoğlu, marka şehir konumunda olan Iğdır’ın bugün Doğuda huzur kentlerinden bir tanesi olduğunu anlattı. Huzur olmazsa ticaretin olmayacağını, ticaret olmazsa da zenginlik olamayacağını söyleyen Hisarcıklıoğlu, ticaretin tek şartlardan birinin huzur olduğunu söyledi.

81 ilde Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu kurduklarının ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Eğer zengin olmak istiyorsanız, hem ülke olarak hem şehir olarak girişimci sayımızı artırmamız lazım. Her yıl 750 bin kişiye iş bulmamız lazım. Bunun bir tek yolu var. Girişimci sayımızı artırarak, istihdam sağlamaktır. Eğer geleceğimizi düşünüyorsak, çocuklarımızın geleceğini düşünüyorsak, girişimciliğin artması için elimizden geleni yapmalıyız. İsteğimiz şu, şehrinizdeki gençlere ve genç kızlara rol model olsunlar. Olsunlar ki gençlerimiz girişimci olmaya heves etsinler. Bu kadın ve genç girişimcilere sahip çıkın ki rol model olsunlar” dedi.

PEYGAMBER EFENDİMİZ ÖRNEK ALALIM”

İsrafın haram kültüründen geldiğimize vurgu yapan Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Nüfusumuzun yarısı kadın. Girişimcilerde ise kadın girişimci sayısı sadece yüzde 6 oranında. Böyle ne kalkınabiliriz ne de zenginleşebiliriz. Kızlarımız iyi bir eğitim alsın istiyoruz. Ondan sonra da iyi bir koca bulsun evlensin istiyoruz. Elhamdülillah Müslümanız. Peygamber Efendimizi örnek alıyoruz. Peygamberimizin eşi Hz. Hatice validemiz tüccardı. Hem Peygamber Efendimizi örnek alıyoruz diyeceğiz hem de kızlarımızı okutup evlendireceğiz kocasının yanında oturacak. Bu genç kızlarımızı girişimci yetiştirin. Çocuğunuzun geleceği için. İnsanın en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bugün bir insana bir iş aş verebiliyorsan, işte en hayırlı insan sensin. Çocuklarınızın geleceğini düşünüyorsanız, çocuklarınızı girişimci yetiştirin” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARINIZ ARASINDA KIZ ERKEK AYRIMI YAPMAYALIM”

Babalardan ricasının çocukları arasında erkek kız ayrımı yapmaması olduğunu ifade eden TOBB Hisarcıklıoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Çocuklarınızı arasında kız erkek ayrımı yapmayın. Hak ölçüsünde çocuklarınızı arasında ayrım yapmadan hepsinin hakkını verin. Sizin vazifeniz çocuklarınızı bir arada tutmaktır. Batıda 100 yılık müesseseler ayakta. Iğdır’da 200 yıllık müessese var mı? Birlikte rahmet ve bereket baba olarak vazifen çocuklarının seni mirasını devam ettirebilmeleri için bir ve beraber olmalarını sağlamaktır.”

“IĞDIR DOĞU’NUN ÇUKUR OVASI”

İlkokul birinci sınıfta Iğdır Ovasının ününü duyduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Iğdır’ın tek sorunun yeterince tanıtılmaması ve markalaşmaması olduğunu ifade ederek, “Burada markalaşmanız lazım. Güneşin doğduğu yer diyorsunuz. Dünyada üç ülkeye komşu tek şehirsiniz. Bu güzellik bir araya gelmiş. Ama tanıtım ve pazarlamaya ihtiyaç var. Iğdırlıların vazifesi bu güzellikleri anlatmasıdır. Iğdır’ı marka yapmamız lazım. Iğdır zenginse Türkiye zengin. Iğdırlı ne kadar zenginse, Ankara’daki Rıfat da o kadar zengin. Şehri marka haline getiremezseniz para yok. Iğdır’da bu potansiyel var “ dedi.

MERHUM CUMHURBAŞKANI ÖZAL MÜTEŞEBBİS RUHUMUZ KEŞFETMİŞTİ”

Hisarcıklıoğlu, “Merhum Cumhurbaşkanımız Özal 30 yıl önce ‘dünyaya mal satın’ dediğinde herkes ‘neyimiz var ki satalım’ diyordu. Biz kime mal satacağız dedik. Ben de tam o tarihlerde iş hayatına başladım. Babam anneme tam otomatik çamaşır makinası aldı. Annem çamaşır makinesini banyoda çalıştırdı, yürüye yürüye salona geldi. Bu makineyi mi satacağız dedim. Petrolümüz, doğalgazımız yok ama müthiş bir müteşebbis ruhumuz varmış. 30 yıl önce 3 milyar dolar ihracat yapan bir ülke 152 milyar dolar ihracat yapar hale geldik. Bunun da yüzde 92 si sanayi malı. Özel sektör olarak, İtalya ile Çin’in arasındaki coğrafyanın sanayisi en çok gelişmiş ülke biziz. Dünyanın ilk 10 ekonomi arasına girmek istiyoruz. Bu ne demek kişi başı gelirin 10 bin dolardan 25 bin dolara çıkması demek. Ülke olarak zengin olmak istiyoruz. Bunun yolu da özel sektörün önünü açmak. Rakibimiz hangi şartlarda hangi sahada oynuyorsa biz de aynı şartları istiyoruz. Başka hiçbir talebimiz yok” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Hisarcıklıoğlu’na çeşitli hediyeler verildi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde