Hindistan'ın en büyük gömlek fabrikasını kuran Türk!

Hindistan'ın en büyük gömlek fabrikasını kuran Türk!

Türk şirketi, kendisini dünyanın sayılı gömlek üreticilerinden biri haline getirecek yeni bir yatırıma imza attı..

Hindistan'ın en büyük gömlek fabrikasını kuran Türk!
16px
24px
13.01.2012 13:19
ABONE OLgoogle

Bilsar Tekstil, gömlek üretiminde sadece Türkiye değil Avrupa’da da en büyük kapasiteye sahip firmalardan biri. Çorum’daki fabrikasında yılda 2 milyon adet gömlek üreten şirket, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında da yer alıyor...

Bilsar Tekstil, kendisini dünyanın sayılı gömlek üreticilerinden biri haline getirecek yeni bir yatırıma başlamış durumda. Yaklaşık bin kişinin çalışacağı bu tesiste yılda 2.5 milyon gömlek üretilecek. Bilsar, deneme üretimine önümüzdeki şubat ayında başlayacağı bu tesisi Hindistan’da kuruyor.

Bilsar’ın yatırım için Hindistan’ı seçmesinin bazı gerekçeleri var. Bunlardan biri de Hindistan’ın son yıllarda kat ettiği büyüme. Bilsar açısından asıl önemlisi ise Söktaş... Gömleklik kumaş üretiminde Avrupa’nın önde gelen şirketlerinden olan Söktaş, hatırlanacağı gibi birkaç yıl önce Hindistan’da kumaş üretimine başlamıştı. Yani Bilsar, üreteceği gömleğin kumaşını Söktaş’ın Hindistan’daki fabrikasından alacak. Ayrıca Uzakdoğu’ya yakın olması da bu yatırımın Hindistan’da hayata geçirilmesini gerekli kılmış. Çünkü Bilsar, burada üreteceği gömleği Uzakdoğu ülkelerine de ihraç etmeyi planlıyor.

Bilsar’ın patronu Selman Bilal, bu yatırımı Hintli bir ortağıyla birlikte gerçekleştiriyor. Hintli firmanın ana faaliyet alanının madencilik olduğunu da belirtelim.

Bu arada Bilsar Tekstil’de yeni bir heyecan daha yaşanıyor. Şu anda 7 yabancı markanın distribütörlüğünü yürüten firma, Hollanda merkezli New Zealand’ın da temsilcisi olmuş. Bilsar, mağaza sayısı açısından dünyada pek yaygın olmayan bu markanın ürünlerini ilk etapta Bilstore mağazalarında satacak. İleriki dönemlerde New Zealand’ın monobrand (tek marka) mağazalarının açılması da planlanıyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde