Hikmet Çetin'den Sarıgül'e red; CHP'ye yeşil ışık!

Hikmet Çetin'den Sarıgül'e red; CHP'ye yeşil ışık!

TDH'ye destek veren CHP eski genel başkanlarından Hikmet Çetin, Başkanlığı reddetti.

Hikmet Çetin'den Sarıgül'e red; CHP'ye yeşil ışık!
16px
24px
17.06.2010 11:36
ABONE OLgoogle

Türkiye Değişim Hareketi'ne (TDH) destek veren CHP eski genel başkanlarından Hikmet Çetin, TDH Genel Başkanlığını reddetti. Bütünleşmeden yana olduğunu belirten Çetin, “CHP'de değişim oldu. Bu rüzgârın devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Tek amacım bu bütünlüğü sağlamak. Buna katkı yapmak istiyorum” diyerek, CHP'ye yeşil ışık yaktı.

-“KATKI YAPMAK İSTİYORUM”-

Hikmet Çetin, “Ben bütünlükten yanayım. Katkı yapmak istiyorum. Birlikte olmanın, ciddi bir iktidar seçeneğinin gerekli olduğuna inanıyorum. Benim bütün çabam bu yönde. Ne olur bilemem. Şu sırada bir değişim rüzgarı var. CHP'de değişim oldu. Bu rüzgarın devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Tek amacım bu bütünlüğü sağlamak. Ciddi bir iktidar seçeneği olması tek amacım. Buna katkı yapmak istiyorum” dedi.

-KILIÇDAROĞLU VE SAV'I TEBRİK ETMİŞ-

“TDH Genel Başkanı olmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Hayır” yanıtını veren Çetin, “CHP'ye geçecek misiniz?” sorusuna da, “Şu anda bir şey söyleyemem” yanıtını verdi.
Çetin, kurultayın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Sekreter Önder Sav'ı telefonla arayarak, tebrik ettiğini söyledi.
Hikmet Çetin, Sarıgül'e, İzmir mitinginde eşlik etmişti. İzmir mitinginde de Sarıgül tarafından da “Parlamentoda bütün diğer siyasi partilerin de sevgisi kazanarak TBMM Başkanlığı yaptı. Sadece TDH'lilerin değil, herkesin sevgilisi ulusumuzun ağabeyi Hikmet Çetin başkanımız. TDH'de bugün Genel Başkanlığımız yapan ağabeyimizi takdim ettim. Ama bilesiniz ki aramızda çok değerli isimler var” diye anons edilmişti.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde