Heuliez'in Manas'a satışı yattı

Heuliez'in Manas'a satışı yattı

Alphan Manas'ın Fransız Heuliez'in yüzde 15'ini satın almak için yaptığı teklif kabul görmedi

Heuliez'in Manas'a satışı yattı
16px
24px
02.04.2010 23:00
ABONE OLgoogle

Fransa'da yayınlanan Les Echos gazetesi, Türk iş adamı Alphan Manas'ın Fransız otomobil karoser üreticisi Heuliez'in yüzde 15'ini satın almak için yaptığı teklifin, Fransız şirketinin beklentilerini karşılamadığını yazdı. 

     Gazete, Türk iş adamının, şirketin yüzde 15'i için sadece 10 milyon avro tutarında yatırım yapacağını açıklamasından sonra Fransız şirketinin başka alıcılara yöneldiğini bildirdi. 

     Sanayi Bakanı Christian Estrosi'nin teklifi ''yetersiz'' bulduğunu hatırlatan gazete, şirket yöneticilerinin de, Türk iş adamının tekfinini ''sürprizle'' karşıladıklarını bildirdi. 

     Heuliez yöneticileri de Manas'ın yaptığı önerinin, şirketin Fransa'daki faaliyetlerini sürdürmesi konusunda garanti getirmediğini belirtirken, sendika temsilcileri ciddi bulmadıklarını ifade ettikleri teklifin kabul edilemez olduğunu bildirmişti. 

     Devlet ve bölgesel yönetim de, yaptıkları ve yapacakları maddi katkılardan dolayı Heuliez'in geleceği ile yakından ilgileniyor. 

     Fransa'nın batısındaki Poitou-Charentes bölgesindeki Heluiez fabrikasında yaklaşık 600 işçi çalışıyor. 

     Bölge meclisi daha önceki yıllarda şirkete 5 milyon avro maddi yardımda bulunmuştu. Geçen yıl kurulan devlete bağlı Stratejik Yatırımlar Ajansı'nın ise şirkete 10 milyon avro yardım yapması gündemde. 

     Fransız Haber Ajansı, Manas'ın, ''İnci Akü'' ve ''B Plas'' isimli Türk şirketleriyle birlikte Heuliez'in yüzde 15'ini satın almak için teklifte bulunduğunu duyurmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde