Heuliez’e Türk teklifi Fransa’yı tatmin etmedi

Heuliez’e Türk teklifi Fransa’yı tatmin etmedi

Zordaki Fransız otomotiv firması Heuliez’i satın almak isteyen Türklerin teklifi Fransa’yı tatmin etmedi

Heuliez’e Türk teklifi Fransa’yı tatmin etmedi
16px
24px
01.04.2010 08:47
ABONE OLgoogle

Zordaki Fransız otomotiv firması Heuliez’i satın almak amacıyla bir ön anlaşma imzalayan işadamı Alphan Manas, İnci Akü ve B Plas şirketlerini yanına alarak Fransa hükümetine teklifini sundu. Konuyla ilgili kararın bir hafta içinde verilmesi bekleniyor

Manas’ın Türk tasarımcı Murat Günak ile ortaklaşa kurduğu Manas Energy Investments, İnci Akü ve B Plas şirketiyle birlikte Heuliez’nin yüzde 15’ini ve elektrikli araç MIA projesinin haklarını almak üzere önceki gün teklif verdi. Ancak Fransız hükümeti firmanın yüzde 66’sını satmak istiyor. Bu yüzden verilen teklif Fransa Endüstri Bakanı Christian Estrosi tarafından tatminkâr bulunmadı.

Estrosi verilen yüzde 15’lik teklifin şirketi ayağa kaldırmak açısından yeterli olmayacağını belirterek, diğer teklifleri de yakından incelemeye alacakları sinyalini verdi. Fransa’nın batısındaki Poitou-Charentes bölgesindeki Heuliez fabrikasında yaklaşık 600 işçi çalışıyor. Heuliez’nin farklı ülkelerde iki fabrikası daha bulunuyor.

İnci Akü istekli

Teklif fiyatını açıklamayan Manas, “Yüzde 15’lik bölüme talip olduk. Kalan bölümün Heuliez çalışanları ve yöneticilerinin yanı sıra yatırım fonuna satılmasını önerdik” dedi.

Teklifte Murat Günak’ın tasarladığı MIA’nın Fransa’daki fabrikada üretilmesi, gelecekteki yeni elektrikli araç modellerinin ise Türkiye’de tasarlanması maddesi yer aldı. İnci Akü, elektrikli ve hibrit araç için akü üretimine başlayacağını duyurmuştu. Fransız yan sanayi üreticisi Plastic Omnium ile ortaklığı bulunan “B Plas” ise, Tofaş, Renault, Toyota gibi üreticilere plastik aksam, tampon, iç döşeme ve gösterge paneli, yakıt tankı üretimi yapıyor.

Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde