Heronlar casusluk soruşturmasında

Heronlar casusluk soruşturmasında

İki subay arasında geçen ve PKK'lılara zarar verdiği gerekçesiyle Heronların düşürülmesine ilişkin iddiaların yer aldığı ses kaydının Şantaj ve Casusluk soruşturmasında incelemeye alındığı öğrenildi.

Heronlar casusluk soruşturmasında
16px
24px
09.11.2010 12:52
ABONE OLgoogle

Geçtiğimiz temmuz ayında ortaya çıkan ve iki subay arasında yapılan konuşmada Heronların terör örgütü PKK militanlarına zayiat verdirdiği gerekçesiyle düşürülmesi ya da koordinatlarının değiştirilmesi istendiği iddiaları Askeri casusluk ve şantaj soruşturması dosyasında yer aldığı belirtildi.

İddiaya göre skandal konuşmayı yapan askerlerle casusluk soruşturmasındaki şüpheliler arasında bağlantı olup olmadığı ve bu konunun savcılık tarafından incelemeye alındığı ifade edildi.

İHANET KONUŞMASI

Temmuz ayında bir gazetede çıkan haberde Hava Pilot Üsteğmen Fırat Ç., Hava Pilot Yarbay Selami Selçuk Ç.'yi arayarak PKK elemanı olan kendi adamlarının çok zayiat verdiğini ve bu yüzden Heronların düşürülmesini ya da koordinatlarının değiştirilmesini istediği ileri sürülmüştü. Yarbay Ç'nin de, "Çaresine bakacağız" cevabını verdiği iddia edilen ses kayıtlarını Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tespit ettiği belirtilmişti.

Skandal konuşmayı tespit eden MİT gereğinin yapılması için konuyu Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na iletti. Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, 28 Ekim 2007'de olayla ilgili soruşturma emri verdi. 

Hamdi Ekinci/Yeni Şafak

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde