Herkes merak ediyor: Bankalara borçlar nasıl ertelenecek?

Herkes merak ediyor: Bankalara borçlar nasıl ertelenecek?

Kamu bankaları ve özel bankalar corona virüsünün şirketler ve vatandaş üzerindeki etkilerini azaltmak için önlem paketlerini açıkladı. Peki vatandaşların duyurulan bu olanaklardan faydalanması için neler yapması gerekiyor?

Herkes merak ediyor: Bankalara borçlar nasıl ertelenecek?
16px
24px
24.03.2020 15:13
ABONE OLgoogle

Alınan bilgilere göre kamu bankaları borç erteleme başvurularının yöntemi üzerine çalışıyor. Özel bankalardan bazıları vatandaşlardan talep formu istiyor veya cep şubeye yönlendiriyor.

Dünyayı etkisi altına alan corona virüsünün Türkiye ekonomisine etkileri de olumsuz oluyor. Bankalar da vatandaşların ve şirketlerin yaşanan bu sürecin etkilerini en az seviyede hissetmesi için bir dizi önlem paketleri açıkladı. Bankaların açıkladığı önlemler arasında borç ötelemeden ilave nakit kredi limiti imkanlarına kadar bir dizi olanaklar sunuluyor.

Peki bu imkanlardan faydalanmak için vatandaşların ne yapması gerekiyor? Başvuru süreçleri bankadan bankaya değişebiliyor. Bankalar genel olarak müşterilerine şubelere gelmemesi yönünde uyarılarda bulunurken vatandaşları internet bankacılığına yönlendiriliyor.

‘CEP ŞUBEYE YÖNLENDİRİYORLAR’

Bazı bankaların ise henüz çalışanlarına başvuru süreci hakkında bilgi vermediği öğrenildi. Bu bankalarda da vatandaşların şubelere çağrılması üzerine bir sistemin kurulmayacağı tahmin ediliyor.

Bazı özel bankalar ise cep telefonu üzerinden işlemleri gerçekleştiriyor. Bankacılık kaynakları başvuru koşullarını öğrenmek için vatandaşları cep şubesine yönlendiriyor.

Sozcu.com.tr’nin kamu bankaları kaynaklarından aldığı bilgilere göre başvuru koşullarına ilişkin olarak bir çalışma yapılıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde