“Herif” THY hisse satışını hızlandırmış olabilir

“Herif” THY hisse satışını hızlandırmış olabilir

Traderlara göre “herif” Türk Hava Yolları hisselerindeki satışı hızlandırmış olabilir

“Herif” THY hisse satışını hızlandırmış olabilir
16px
24px
22.04.2016 08:54
ABONE OLgoogle
Traderlar, gizemli “herif”in ülkenin en çok tavsiye edilen hisse senedindeki satış dalgasını hızlandırdığından şüpheleniyor.

Türk Hava Yolları (THY), Çarşamba günü beş ayın en sert düşüşünü gerçekleştirdi. El değiştiren hisse senedi sayısı 145 milyon olurken, Temmuz 2009'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. 144 milyon liralık (51 milyon dolar) alış ile hisse senedinde bu yılın en büyük net alıcı olan Yatırım Finansman, THY hisselerinde dün 68 milyon liralık satış yaparak, ikinci net satıcıyı ikiye katladı.

THY hisselerineki ani düşüş, gizemli traderın ülkenin hisse senedi piyasasındaki destekleyici hacimden sorumlu olduğunun son kanıtı oldu. Öz konusu yatırımcı yaklaşık bir buçuk yıl önce bir günde piyasa ortalamasının yaklaşık iki katı olan 450 milyon dolarlık pozisyon alarak ortaya çıkmıştı. Traderların “herif” olarak isimlendirdiği yatırımcı Borsa İstanbul 100 (BIST 100) Endeksi'ndeki ortalama günlük hacmi Aralık ayından bu yana yaklaşık yüzde 20 artırdı.

THY hisseleri 20 Nisan'dan bu yana 23 al tavsiyesi alırken, şirket hisseleri Çarşamba günü yüzde 6.8 düştü ve BIST 100 Endeksi'nde en fazla işlem gören hisse senedi oldu. Şirket hisseleri Perşembe günü yüzde 1.1 düştü.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde