Her gün 1.6 milyon dolar zarar ediyor

Her gün 1.6 milyon dolar zarar ediyor

Mart ayında okyanusta kaybolan 227 kişiye Ukrayna saldırısı da eklenince şirket iyice zarar etmeye başladı. Uçuşlar boş geçiyor. Günlük zarar ise 1.6 milyon dolar.

Her gün 1.6 milyon dolar zarar ediyor
16px
24px
26.08.2014 13:00
ABONE OLgoogle
Malezya Hava Yolları ticari olarak bitti. Mart ayında okyanusta kaybolan 227 kişiye Ukrayna saldırısı da eklenince şirket iyice zarar etmeye başladı. Uçuşlar boş geçiyor. Günlük zarar ise 1.6 milyon dolar.

Malezya Hava Yolları deyim yerindeyse artık bitti. Bu yıl iki sansasyonel uçak kazası geçiren şirketin uçuşları artık bomboş geçiyor. Mart ayında Malezya’dan Çin’e giden uçaktaki 227 yolcunun akıbeti hala bilinmezliğini koruyor. Ukrayna’da firmanın uçağının düşürülmesi ise firmaya duyulan yolcu güveninin artık tamamen yok olmasına neden oldu.

Howard Üniversitesi profesörlerinden Oliver McGee’nin açıklamalarına göre havayolu şirketi boş uçuşlar nedeniyle günde 1.6 milyon dolar zarar ediyor. Şirket her ne kadar seyahat acentalarına verdiği komisyonları yükseltse de imajını kurtamadı.

FELAKET HAVA YOLLARI
 
Pekin’den Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a diğer havayolları 500 dolara uçmasına rağmen Malezya Hava Yolları 238 dolara uçuyor. Fakat buna rağmen uçuşlar boş geçiyor. 

6 bin kişi işten çıkarılacak 

Malezya Havayolları, çalışanlarının yaklaşık yüzde 25'iyle yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Yıl içinde yaşadığı 2 büyük felaketin ardından yeniden yapılanmaya giden havayolları şirketi, 20 bin çalışanından yaklaşık 5-6 binini işten çıkartacağını ve bazı uçuşlarına son vereceğini açıkladı.

Şirketin 28 Ağustos'ta yayımlayacağı 2. çeyrek bilançosunda 1. çeyreğe göre daha büyük zarar açıklaması bekleniyor.

Malezya Havayollarına ait bir uçak Mart'ta Hint Okyanusu’nda kaybolurken, şirkete ait bir diğer uçak ise 17 Temmuz'da Ukrayna sınırında düşürülmüştü.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde