Hepsi karavanacı çıktı

Hepsi karavanacı çıktı

Sadece karavanacı ekonomistler değil IMF, Dünya Bankası, OECD ve bizim ekonomi yönetimi de karavana tahmin yaptı

Hepsi karavanacı çıktı
16px
24px
15.02.2013 16:04
ABONE OLgoogle

2012 cari açığı 46.5 milyar dolar çıktı. Sadece karavanacı ekonomistler değil IMF, Dünya Bankası, OECD ve bizim ekonomi yönetimi de karavana tahmin yaptı

Önceki gün 48.8 milyar dolar olarak açıklanan ve dün Türkiye İstatistik Kurumu'nun turizm verilerinde yaptığı düzeltmeyle 46.5 milyar dolara gerileyen 2012 cari açığı sadece gazetelerde yazan, televizyonlarda baş gösteren 'karavanacı ekonomistler'i değil, dünyanın en saygın ekonomi kurum ve kuruluşlarını da ters köşeye yatırdı.

Hatta cari açık rakamlarındaki rekor düşüş, işbaşındaki ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası'nı da bir nevi 'karavanacı' statüsüne soktu.

Türkiye'nin 2012 GSYH'sı yaklaşık 790 milyar dolar olarak tahmin edilirken dün ortaya çıkan rakamlar, Türk ekonomisinin yumuşak karnı ve en büyük problemi olarak gösterilen cari açığın milli gelire oranını yüzde 5.8'e indirdi. Çıkan rakamlar, 2012 başında IMF ve Türk ekonomi yönetiminin yaptığı tahminlere göre yaklaşık 20 milyar dolarlık sapma anlamına geliyor.

Türkiye'nin cari işlemler açığı GSYH'nin yüzde 5.8'ine geriledi. Bu rakam tüm kurumlar tarafından yüzde 8 ve üzerinde tahmin edildi. IMF beklentisini revize ederken cari açık/ GSYH tahminini son olarak yüzde -8.8'den yüzde -7.5'e çekti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde