Hem yazlık hem yatırım: İşte en gözde yerler...

Hem yazlık hem yatırım: İşte en gözde yerler...

Yaz aylarında gayrimenkule yatırım yapanların rotası yazlık bölgelere kaydı.

Hem yazlık hem yatırım: İşte en gözde yerler...
16px
24px
16.07.2017 13:03
ABONE OLgoogle

Bodrum, Çeşme, Kuşadası’nda yeni projelerle rekabet artarken İstanbul’da Silivri ve Şile gözde.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte gayrimenkul sektöründe yatırımlar rota değiştirdi. İstanbul piyasasında birçok kampanya ve özel ödeme seçenekleriyle ev sahibi olmak isteyenlere avantajlar sunulurken, yazlık bölgelerde de gayrimenkul sektörü hızla gelişim gösteriyor.

Özellikle Bodrum hem geliştirilen projeler hem de dünyaca ünlü lüks otel markalarının bu projeleri işletmesiyle bir adım öne çıkarken, Bodrum’u Çeşme, Marmaris, Kuşadası, Antalya takip ediyor. İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan yazlık sahibi olmak isteyenler de Şile ve Silivri’yi takibe aldı.
 
Bodrum her zaman gözde
 
TGM Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, yazlık bölgelerdeki gayrimenkul hareketini değerlendirdi. Her dönem gözde olan Bodrum’da gayrimenkul fiyatlarının son derece değişken olduğunu söyleyen Erilkun, “Bodrum’da bir gayrimenkulün değerini emlağın yaşı, kullanılan malzemesi, denize uzaklığı gibi pek çok parametre belirliyor. Denize mesafesine göre ikinci el bir villanın değeri metrekare bazında 7 bin lira ile 9 bin 750 lira arasında değişiyor. Ancak Yalıkavak’ta bu fiyat aralığını minimum değer olarak ele almak gerekiyor” dedi. 

Tatilci yatırımcıların ikinci rotası ise Çeşme oldu. Çeşme’de Reisdere, Alaçatı ve Mordoğan Bozköy bölgesinin ilk tercihler arasında yer aldığına dikkat çeken Erilkun, “Bölgedeki yoğun konut üretiminin yanı sıra otel konseptinde hizmet veren ve kendine ait özel sahili bulunan lüks rezidanslar inşa ediliyor. Konutlarda metrekare fiyatları 8 bin TL ile 9 bin 500 TL aralığında değişirken daha küçük kullanım alanına sahip rezidanslar için 550 bin TL’den başlayan fiyatlar söz konusu” diye konuştu.

Marmaris’te birçok alanın imara açılmasıyla Ege Bölgesi’nde dengelerin değişeceğini de anlatan Erilkun, şu anda bölgede 15 yıl ve üzeri binalarda metrekare satış fiyatının 3 bin TL ile 3 bin 500 TL bandında olduğunu, sıfır binalarda 4 bin 500 liralara çıktığını ifade etti.

Kuşadası’nda Davutlar ve Güzelçamlı bölgeleri en çok rağbet gören bölgeler olduğunu belirten Erilkun,  bu bölgelerde yeni binaların metrekare fiyatlarının 4 bin ile 5 bin TL aralığında değiştiğini söyledi.
 
İstanbul’da rota Şile ve Silivri
 
Hakan Erilkun, İstanbul’un Avrupa yakasında Silivri’nin, Anadolu yakasında ise Şile’nin tercih edildiğini belirterek, bu bölgelerde yapılacak alımların yazlık niteliğinden ziyade geleceğe yatırım açısından da büyük değer kazancı olduğunu söyledi. Erilkun, şöyle konuştu: 

“Kanal İstanbul için gözlerin yeniden çevrildiği Silivri inanılmaz bir değer artışı yaşıyor. Yazlıktaki ilk tercih olan Silivri İstanbul’da satılık konut fiyatlarının en çok arttığı ilk ilçe oldu. Konutta 2016 Ocak ayında 1.750 TL olan metrekare satış fiyatları bugün ikinci ellerde 1.900 TL seviyelerinde seyrediyor. Öte yandan Şile, Üçüncü Köprü güzergahında olması ve büyük bakir alanlara sahip olmasından ötürü kazandığı değeri yaz sezonu dolayısıyla bir kat daha değerliyor.”  Meltem Kara/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde