Hem 325 Milyon Dolar aldı hem de üstüne hediye!

Hem 325 Milyon Dolar aldı hem de üstüne hediye!

Bank Asya, 28 bankanın katılımıyla 325 milyon dolar tutarında murabaha sendikasyonu sağladı. Üstüne bir de pahalı hediye..

Hem 325 Milyon Dolar aldı hem de üstüne hediye!
16px
24px
19.04.2012 14:14
ABONE OLgoogle

Bank Asya, toplamda 17 ülkeden 28 bankanın katılımıyla uluslararası piyasalardan 325 milyon dolar tutarında murabaha sendikasyonu sağladı.

      Bank Asya'nın uluslararası mali piyasalardan temin ettiği murabaha sendikasyonunun imza töreni, Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik ve düzenleyici ve katılımcı bankaların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

      Bank Asya'nın sağladığı murabaha sendikasyonu, 17 ülkeden 28 bankanın katılımıyla temin edildi. Murabaha sendikasyonuna Körfez ve Avrupa bankalarının yanı sıra Asya ve ABD bankalarının ilgi ve katılımı da yüksek oldu. Murabaha sendikasyonu için düzenleyici bankalarla birlikte 200 milyon dolar için piyasaya çıkılmasına rağmen, uluslararası piyasalardan yaklaşık iki kat talep geldi. İşlem tutarı 325 milyon doların üzerinde (201 milyon dolar ve 96,5 milyon avroluk dilimler halinde) gerçekleşti. Bank Asya'nın sağladığı 1 yıl vadeli murabaha işleminin kar payı Libor / Euribor + yüzde 2 olarak belirlendi. Sendikasyonuna katılan düzenleyici bankalar ABC Islamic Bank (Bahreyn), Emirates NBD (BAE), National Bank of Abu Dhabi (BAE), Noor Islamic Bank (BAE) ve Standard Chartered Bank (İngiltere) olarak sıralandı.

      Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, imza töreninde yaptığı konuşmada, sağlanan murabaha sendikasyonunun tamamınını reel sektörün finansmanında kullanacaklarını söyledi.

      Geniş katılım ile gerçekleştirilen murabaha sendikasyonunun, uluslararası piyasalarda Türkiye ekonomisine ve Bank Asya'ya duyulan güvenin bir göstergesi olduğunun altını çizen Çelik, şunları kaydetti:

      ''İmzaladığımız bu anlaşmayla, Bank Asya olarak, dördüncü kez murabaha sendikasyonu temin ediyoruz. Bu işlemle birlikte murabaha sendikasyonu yöntemiyle ekonomiye kazandırdığımız kaynak tutarı 1 milyar doları aşmış bulunmaktadır. Türkiye'nin en büyük katılım bankası olmanın yanında dış ticaret alanında bankacılık sektörünün önemli bir oyuncusu olarak bu yılki murabaha sendikasyonu ile de özellikle ticaretin finansmanına destek sağlayacağız. 325 milyon dolarlık kaynağı reel sektöre aktararak, Türk ekonomisine kazandıracağız.''

      Bank Asya olarak son dönemdeki organik büyümelerine devam edeceklerini söyleyen Çelik, 2011 yılın başında 175 olan şube sayılarını yıl sonunda 200'e ulaştıklarını hatırlattı. Çelik, ''Yurt dışında, Erbil şubemiz ve Hindistan temsilciliğimizin de devreye girmesi ile birlikte 6 ülkede hizmet veriyor olacağız. Ürünlerimizi ve hizmetlerimizi çeşitlendirerek şube sayımızı artırmanın yanı sıra, geçtiğimiz yıl toplam 22,8 milyar liralık kredi hacmimizle de reel ekonomiye sağladığımız desteği artırarak sürdürmeye devam ediyoruz'' diye konuştu.

Pahalı hediyeyi görünce şaşırdı

İmza töreninden sonra ilginç bir de olay yaşandı. Bank Asya'ya 325 Milyon Dolar veren yabancı bankalar bir de Genel Müdür Abdullah Çelik'e kocaman bir paket getirdiler. Herkes kocaman paketten ne çıkacak diye merak ederken Çelik, "Önce paketi şimdi açmayalım ayıp olur" dedi ama sonra ısrarlara dayanamayarak paketi açtı. Paketten Paşabahçe'den alınmış el işlemeli güzel bir vazo vardı.

Çelik, paket karşısında şaşkınlığını, "Herhalde adet böyle. Kredi alana bir de pahalı hediye veriyorlar" diye konuştu..

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde