Helikoptere dönüşen 4x4 cip yaptılar

Helikoptere dönüşen 4x4 cip yaptılar

AVX Aircraft'ın yeni bir buluşa imza atarak şekil değiştirip helikoptere dönüşen 4x4 cip ürettiği belirtildi.

Helikoptere dönüşen 4x4 cip yaptılar
16px
24px
17.07.2010 18:16
ABONE OLgoogle

ABD'nin Teksas eyaleti merkezli AVX Aircraft'ın yeni bir buluşa imza atarak şekil değiştirip helikoptere dönüşen 4x4 cip ürettiği belirtildi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; yeni aracın Irak ve Afnanistan'da askeri birlikleri taşıyarak yol boyunca gizlenmiş ve aniden patlayan bombalardan kaçmasını sağlayabileceği kaydedildi. Yeni helikoptere dönüşen cipin tam ekipmanlı 4 askeri taşıyabileceği ve dolu bir depo ile havada ve karada 400 kilometre (250 mil) yol katedebileceği ifade edildi.

AVX Aircraft'tan yapılan açıklamada, "Araç özellikle Irak ve Afganistan'da karayollarındaki tehlikelerden korumak amacıyla askeri kullanım için oldukça uygun. Aracı neredeyse her asker kullanabilecek, sürücünün pilot lisansı olması gerekmiyor. Aracın uçuşa geçeceği sırada helikoptere dönüşmesi için gereken pervanenin açılması bir dakika sürüyor" denildi. Askerleri tehlikelerden korumak için etkili bir yöntem olarak görülen aracın Pentagon tarafından dizay edilmesinin söz konusu olabileceği kaydedildi.

ÖZELLİKLERİ

Prototipinin geliştirilmesi için ise birkaç yıl gerektiği belirtilen aracın özellikleri şöyle: Araç havada 224 km, karada 138 km hıza çıkabilecek. Arazide de 50 km hızla yol alabilecek. 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde