Hedefi aştı, Romanya’yı da aldı

Hedefi aştı, Romanya’yı da aldı

Lüks tüketimin önemli isimlerinden çok katlı mağaza devi Harvey Nichols, 10'uncu mağazası olan İstanbul'da bir yıllık hedefini yüzde 20 aşarak 48 milyon dolar ciroya ulaştı.

Hedefi aştı, Romanya’yı da aldı
16px
24px
10.11.2007 10:11
ABONE OLgoogle

Lüks tüketimin önemli isimlerinden çok katlı mağaza devi Harvey Nichols, 10'uncu mağazası olan İstanbul'da bir yıllık hedefini yüzde 20 aşarak 48 milyon dolar ciroya ulaştı.

Şirketin merkezini şaşkına çeviren başarıyı yakalayan Unitim Holding, 2009'a kadar Ankara, Antalya ve Romanya'da da Harvey Nichols açacak.

KÖKLERİ 1913'e kadar giden İngiliz çok katlı lüks mağaza zinciri Harvey Nichols, bir yıl önce İstanbul'da açtığı 10'uncu mağazasında hedefleri yüzde 20 aşarak 48 milyon dolar ciroya ulaştı. Metrekare başına 6 bin dolar ciro yapan Harvey Nichols İstanbul, markayı Türkiye'ye getiren Unitim Holding'e de hedef büyüttürdü. Unitim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burç Cemiloğlu, İngilizleri Türkiye konusunda zor ikna etmelerine rağmen yakaladıkları başarıyla herkesi şaşkına çevirdiklerini söyledi.

ROMANYA'YA TAŞIYOR

Üç yeni Harvey Nichols için sözleşme imzalamak üzere olan Unitim Holding 2008-2009 yılları arasında Ankara ve Antalya mağazalarını da açacak. Romanya'da perakendecilik alanında önemli mesafeler kaydeden ve Türkiye'de temsil ettiği Aldo, Accessorize gibi markaların faaliyetlerini üstlenen Unitim Holding, Harvey Nichols'ı da Romanya'ya taşıyor. Cemiloğlu, "Sözleşmeleri imzalamak üzereyiz. Üzerinde çok titizlikle çalıştığımız projeler bunlar. Harvey Nichols çok tutucu. Biz de ince eleyip, sık dokuyoruz. Türkiye'den sonra böyle önemli bir mağaza markasını Romanya'ya taşıyoruz" diye konuştu.

UKRAYNA OLABİLİR

Romanya dışında Harvey Nichols markasını taşıyabilecekleri ülkelerle ilgili olarak Cemiloğlu, şunları söyledi: "Belki Ukrayna olabilir. Orayla ilgili araştırmalarımız sürüyor. Biz hızlı hareket ediyoruz. En kárlı mağazaları yapmaya çalışıyoruz. Bunu Türkiye'de ve çevre ülkelerde yapmayı sürdüreceğiz."

KOZMETİĞE ÇALIŞACAĞIZ

Cemiloğlu, kadın-erkek giyim, kadın ayakkabı ve jean bölümlerinin en iyi performansı gösterdiğini belirterek, kozmetik departmanının tam düşündükleri gibi gitmediğini anlattı. Cemiloğlu kozmetiği de daha verimli hale getirmek için çalışacaklarını da aktardı.

İSTANBUL'DA ŞİMDİLİK BİR

İstanbul'un Anadolu yakasında ikinci Harvey Nichols'ı açma planlarıyla ilgili olarak Cemiloğlu, "Bunun için henüz karar vermedik. Önceliğimiz Ankara ve Antalya. Bu arada Romanya da var tabii ki. Bu üç projeyi gerçekleştirdikten sonra İstanbul'da ikinci mağaza konusunda karar vereceğiz" diye konuştu.

KANYON'DAN MEMNUNUZ

 Harvey Nichols ile Türk perakende sektörünün çehre değiştirdiğini vurgulayan Cemiloğlu "Biz Kanyon'dan, Kanyon bizden çok memnun. Oradan çıkmamız sözkonusu değil. İşbirliğimiz uzun yıllar devam edecek. Buradaki başarı bizi daha çok motive etti. Türk perakende sektörü eşik atladı. Harvey Nichols lüks işinde lokomotif görevini üstlendi" dedi.

550 mağazayı geçip ilk ödülü kaptık

HARVEY Nichols İstanbul'un, 'Retail Award'da (Perakende Ödülleri) kendisini dünya perakende sektöründe kanıtladığını açıklayan Burç Cemiloğlu, "Perakende endüstrisinin önde gelen 550 mağazasının katıldığı yarışmada, Harvey Nichols İstanbul, diğer uluslararası mağazalar arasında fark yarattı. Londra Oxford Caddesi'nde bulunan Selfridges Son 10 Yılın En İyi Mağazası ödülünü alırken, ilk defa Türkiye'den bir mağaza da En İyi İç Dizayn ödülünü aldı" dedi.

Cironun yüzde 40'ı özel alışveriş hizmetinden

HARVEY Nichols'da sunulan Personal Shopping Service'in (Özel alışveriş hizmeti) büyük ilgi çektiğini belirten Burç Cemiloğlu, şunları söyledi: "Bizim ciromuzun yüzde 40'ı bu hizmetten geldi. Her gün 6-7 kişiyi ağırladık. Tüm yıl bu hizmeti alanların sayısı 2 bin 500'e ulaştı. İş dünyasından, cemiyet hayatından biraz daha ihtimam görmek isteyen, az vakitte profesyonellerden destek almak isteyen pek çok kişi geldi."

Chanel, Fendi ve Armani'yi getirdi

BURÇ Cemiloğlu, Harvey Nichols'ın tüm koleksiyonlarıyla Chanel'in İstanbul'daki ilk ve tek butiğine sahip olduğunu belirterek, "Fendi ve Armani'de de çok başarılı olduk. Türkiye'de, Polo Ralph Lauren'in tüm koleksiyonlarını içeren ilk butik" dedi.

Demet Cengiz Bilgin/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde