Hedefi 500 Milyon ciroydu! 50 mağazalı çocuk giyim devi iflas etti

Hedefi 500 Milyon ciroydu! 50 mağazalı çocuk giyim devi iflas etti

İki yıl önce iflas erteleme talebi ile mahkemeye başvuran 50 mağazalı şirketin kurtarılamayacağına hükmedilerek iflasına yönelik karar çıktı.

Hedefi 500 Milyon ciroydu! 50 mağazalı çocuk giyim devi iflas etti
16px
24px
29.05.2018 12:11
ABONE OLgoogle

Bebek ve çocuk markası Pamidor için mahkeme iflas kararı verdi. İki yıl önce iflas erteleme talebi ile mahkemeye başvuran 50 mağazalı şirketin kurtarılamayacağına hükmedilerek iflasına yönelik karar çıktı. 100 milyon lira cirosu bulunan Pamidor için verilen iflas kararı sonrası tasfiye süreci başladı.

Sahipleri 25 yıla yakın bir süredir tekstil sektöründe olan Pamidor Mağazacılık Hizmetleri Tic. Limited Şirketi, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca iki yıl önce mahkemeye başvurdu.

Şirket adına yapılan başvuruda, iflas erteleme kararı verilmesi durumunda, faaliyetlerin daha etkin bir biçimde sürdürülebileceği kaydedildi.

KAYYUM DENETİMİNDEYDİ

Davayı ele alan İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi şirkete kayyum ataması yaptı. Şirket yönetiminin aldığı kararlar, kayyum denetimine tabi oldu.

İFLAS KARARI ÇIKTI

Tedbir kararı sonrası şirketin iflas erteleme davası esastan görülmeye başlandı. 2 yıla yakın süren yargılama sonrası mahkeme kararını 23 Mayıs günü verdi. İstanbul Anadolu Ticaret Mahkemesi şirketin iflasına karar verdi. İflas kararı sonrası şirketin tasfiyesi için dosya İstanbul Anadolu 3. İcra Dairesine gönderildi.

50 MAĞAZASI VARDI

Ağustos 2008’de ilk Pamidor mağazası İzmir’de açıldı. Zamanla açılan mağaza sayısı arttı. Hali hazırda, Pamidor’un biri yurtdışında toplam 50 mağazası bulunuyor.

TEMELİ 25 YIL KADAR ÖNCE ATILDI

Pamidor’un sahibi Ahmet Sevim, 25 yıla yakın bir süredir tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir isim. 1994 yılında, İstanbul Gültepe’de ihraç fazlası tekstil ürünleri satmaya başlayan Sevim, 2000’li yılların ortasından itibaren markalaşmaya ağırlık verdi. Konu ile ilgili şirket sahibi Ahmet Sevim’e ise ulaşılamadı. Şirketin web sitesinin de kapandığı anlaşıldı.

Pamidor kısa süre önemli bir büyüme yakalamıştı. Şirket sahibi Ahmet Sevim üç yıl önceki açıklamasında "5 yıl içinde ciroyu 500 milyon liraya çıkaracağız" demişti. Hürriyet
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde