Haziranda futbolun patronu Göksel Gümüşdağ

Haziranda futbolun patronu Göksel Gümüşdağ

Türk futbolunda beklenen oldu ve Yıldırım Demirören bahis ihalesini aldıktan sonra TFF Başkanlığı görevinden ayrıldı. Haziran ayında yapılacak olan seçimlerde ise başkanlığın bir numaralı ismi Göksel Gümüşdağ

Haziranda futbolun patronu Göksel Gümüşdağ
16px
24px
01.03.2019 10:03
ABONE OLgoogle

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, görevinden istfia etti. TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in şirketinin İddaa ihalesine girmesinin ardından yasa gereği görevi bırakması bekleniyordu.

İddaa ihalesinin sonucu henüz resmi olarak açıklanmasa da en düşük teklifi veren firma Demirören-Scientific Games ortaklığı olmuştu. Türk futbolunda bundan sonra konuşulan en önemli olay ise Haziran’da ayında yapılacak olan seçimlerde kimin başkan olacağı.   İDDAA'yı aldı, Yıldırım Demirören TFF başkanlığından istifa etti

Kulislerde konuşulan bir numaralı aday ise Medipol Başakşehir’in başkanı olan Göksel Gümüşdağ’ın başkanlığa getirilmesi. Bilindiği üzere 15 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyeliği ve Başkan Vekilliği görevleri üstlenen Göksel Gümüşdağ, yeniden bu görevleri üstlenmeyeceğini belirtti. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra göreve devam etmeyecek olan Gümüşdağ, siyasetin de desteklediği bir isim. 

Daha önce de aday olmuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yeğeni Müge Gülbaran ile evli olan damat Göksel Gümüşdağ, daha önce Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına aday olmuştu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce bu konuma aday olan Gümüşdağ’a “şimdilik bekle, adaylıktan çekil” demiş, ve Göksel Gümüşdağ da çekilmişti.

Haziran ayında yapılacak Türkiye Futbol Federasyonluğu başkanlık seçimlerinde Göksel Gümüşdağ’ın tek aday olarak seçime girmesi bekleniyor.  Anten tamirciliğinden nerelere: Damat Göksel

Güreli, vekalet edecek

Haziran 2019’daki TFF Genel Kurulu’na kadar; başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Hüsnü Güreli TFF Başkanlığı’na vekalet edecek. Demirören de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “26 Şubat 2012’den beri sürdürmekte olduğum Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’ndan İddaa, Misli.com’un, Demirören Holding bünyesine katılımından ve sözleşmelerin devri yasal olarak tamamlandığından dolayı görevimden istifa ediyorum.

Bugüne kadar şerefle ve gururla taşıdığım bu Milli görevi, Türkiye ve dünya kamuoyunda tartışmalara mahal bırakmamak ve gölge düşürmemek gerekçesiyle bu kararı almış bulunmaktayım.

Yedi yıl boyunca Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevimde başta Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerinden ve güveninden dolayı teşekkür ediyorum.’’

Burak Özcan/Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde