Hazır giyim devi iflas erteleme istedi, kayyum atandı

Hazır giyim devi iflas erteleme istedi, kayyum atandı

Tekstil devi ile ilgili bir son dakika haberi... Türkiye’nin en büyük tekstil markalarından biri olan Sabri Özel iflas erteleme istedi.

Hazır giyim devi iflas erteleme istedi, kayyum atandı
16px
24px
09.08.2016 10:54
ABONE OLgoogle
Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, mahkeme, Sabri Özel’in iki şirketi için tedbir kararı verdi; üç kişilik kayyum heyeti atadı. Sabri Özel’in 60'a yakın mağazası bulunuyor.

İflas erteleme başvurusu, Sabri Özel Örme Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş ve  Sabri Özel Tekstil Tic. Ve San. Ltd. şirketi için yapıldı.

Bakırköy 7. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, şirketlerin borca batık durumda oldukları bildirildi. Mahkeme, şirketleri haciz baskısına karşı korumaya aldı; kayyum ataması yaptı.

ÜÇ KİŞİLİK KAYYUM HEYETİ

Mali Müşavir Burak Bayrakçı, Yard. Doç. Dr. Veli Uluçam ve Yard. Doç. Dr. Aydın Çelik kayyum olarak atandı. Her iki şirketin faaliyeti kayyum denetimine tabi olacak.

KÜÇÜK BİR ATÖLYEDE KURULDU

Sabri Özel Türkiye Tekstil sektörünün önde gelen markalarından biri. 1969 yılında 10 metrekarelik küçük bir dükkanda temeli atılan Sabri Özel, hali hazırda 23 bin metrekarelik fabrikasında üretim yapıyor.

YASAKTAN ÖNCE BAŞVURDU

İflas erteleme başvuruları, Kanun Hükmünde Kararname ile yasaklandı. OHAL süresince iflas erteleme başvurusu yapılamıyor. Sabri Özel'in, yasak öncesiSon dakika haberi: Türkiye'nin tekstil devi iflas erteleme istedi!
mahkemeye başvurduğu anlaşıldı.

Her iki şirketin iflas erteleme talepli başvurusuna ilişkin ilk duruşma 3 Kasım'da yapılacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde