Hayvanlar için otel konforunda 5 Milyonluk proje

Hayvanlar için otel konforunda 5 Milyonluk proje

Balıkesir'de Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye'nin en büyük ve modern Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

Hayvanlar için otel konforunda 5 Milyonluk proje
16px
24px
28.05.2015 05:59
ABONE OLgoogle
Körfez yolu üzerinde İvrindi ilçe sınırlarında kalan 20 dönümlük alanda faaliyet gösterecek olan Sokak Hayvanları Bakımevi inşaatının temel atma töreninde knuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Bugün modern bir hayvan barınağının temelini atıyoruz. Bu tesis Türkiye'de örnek olacak, İnşallah bu yıl tamamlayacağız. Toplam 460 bin metrekare alanı Orman ve su işleri bakanlığı tahsis etti. Balıkesir'deki modenizasyonunu yaptığımız hayvan barınağında 2014 yılında Bin hayvanın bakımı yapıldı. Bu yıl bin 500 hayvanın bakım ve rehabilitasyonu yapılacak. Buradaki hedefimiz yılda 5 bin sokak hayvanının bakımı ve rehabilitesidir. Bu hayvan barınağı bizim hayvanlara ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir. Bu hizmet ile İvrindi ilçemiz de bir yatırım kazanmış oluyor, Türkiye'ye örnek tesisimiz memleketimize ve ükemize hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

5 MİLYONLUK PROJE

Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin toplam proje bedelinin 5 milyon 250 bin TL olduğu bildirildi. Tören öncesi ve sonrası alanda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "İnsanlarımıza nasıl sahip çıkıyor isek hayvanlara da sahip çıkıyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bu örnek tesisimize destek veren Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarını korumaya devam edeceğiz" dedi. 

OTEL KONFORUNDA OLACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinin bilhassa yaz tatili için körfez bölgesine gidecek vatandaşların kedi ve köpek gibi hayvanlarını geçici olarak buraya bırakabilecekleri, evlerine dönüşte hayvanlarını bakımları yapılmış olarak alabilecekleri kaydedildi. Beş yıldızlıotel konforunda olacağı belirtilen hayvan barınağı özellikle hayvanseverler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

YIL SONUNDA BİTECEK

Bu sene mart ayında Büyükşehir Belediyesine yer teslimi yapılan Hayvan Bakımevinin inşaatının 280 gün iş günü sonunda 14 Aralık 2015 tarihinde tamamlanacağı bildirildi. Toplam kullanım alanı 20 bin 400 metrekare olan Sokak Hayvanları Bakımevi inşaatında; amaleyithaneler (841 metrekare), işçi binası (383 metrekare), sosyal tesis (378 metrekare), karantina (243 metrekare), posperatif (2 bin 262 metrekare), uyuz bakım (377 metrekare) gibi birimler yer alacak. 

Dua edildikten sonra atma butonuna basan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve beraberinde Milletvekili Adayları ve Belediye Başkanları ile temele ilk harcı bıraktı. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İvrindi Kaymakamı Bekir Çelik, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Milletvekili Adayları Mahmut Poyrazlı, Kasım Bostan ve Hilal Demirözer, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Ergelen, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ayşın Şirvancı, Fen İşleri Daire Başkanı Ayhan Arı, Zabıta Daire Başkanı Gürkan Kurtbaş, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Fikret Tezcan ve vatandaşlar katıldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde