Hayrünnisa Gül damga vurdu: 'İntifada' başlatıyor

Hayrünnisa Gül damga vurdu: 'İntifada' başlatıyor

Köşk’teki resepsiyona ‘28 Şubat’ta bile bu kadarını görmedik’ diyen Hayrünnisa Gül'ün sözleri güne damgasını vurdu.

Hayrünnisa Gül damga vurdu: 'İntifada' başlatıyor
16px
24px
21.08.2014 04:28
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Çankaya Köşkü’ndeki veda resepsiyonuna eşi Hayrünnisa Gül’ün sözleri damga vurdu. Gül, “Bir turnusol döneminden geçiyoruz. Bu süreçte bazı yaşadıklarımızı, 28 Şubat döneminde benim başörtümün tartışıldığı günlerde bile yaşamadık. Şimdi ben de susuyorum, ama fazla susmayacağım; asıl intifadayı (ayaklanmayı) ben başlatacağım” dedi.

Hayrünnisa Gül, veda için sıraya giren gazeteciler arasındaki Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi’ye “Sizinle tokalaşmak istemiyorum, size çok kırgınım” dedi. Bu tepki ortamı buza kesti.

Hayrünnisa Hanım daha sonra gazeteci çemberinden dışarı çıkmak için hamle yaptığında karşısına ATV Ankara temsilcisi Mehmet Akarca çıktı. Gül, ona da, “Hep akıl veriyordunuz. Şimdi de bir akıl verin. Bakıyorum fotoğrafta herkesle birliktesiniz” tepkisini gösterdi.

Hayrünnisa Gül, daha sonra bir grup gazeteci ve davetliyle sohbetinde tepkilerini sürdürdü. “Bizi çok üzdüler. Şimdi fotoğrafta yer almak için yarışıyorlar. İnsan kendisine zor hâkim oluyor. Bizi hiçbir şey görmüyor, bilmiyor, farkında değiliz mi sanıyorlar? Her şeyin farkındayız” diyen Hayrünnisa Gül, “Bu süreçte bazı yaşadıklarımızı, 28 Şubat döneminde benim başörtümün tartışıldığı günlerde bile bu kadarını görmedik” ifadelerini kullandı. Hayrünnisa Gül, daha sonra şöyle devam etti:

“Bizi kaç yıldır tanıyorsunuz; çizgimizde bir değişiklik oldu mu? Hayır. Bir de etrafımızdakilerin geçirdiği değişime bakın. Neler yazılıyor, söyleniyor, insan inanamıyor. Ben her şeyi biliyorum. Şimdi ben de susuyorum, ama fazla susmayacağım; asıl intifadayı ben başlatacağım”.

Abdullah Gül eşinin sözlerini kesmek istedi

Eşinin hararetli bir şekilde sitemlerini sıraladığının farkına varan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, bu sırada eşinin omzuna vurarak “Bu kadar yeter” şeklinde tepki verdiği görüldü.

 Selvi: Kişiselleştirmek istemiyorum

Hayrünnisa Gül’ün tepki gösterdiği Abdülkadir Selvi olayla ilgili yorum yapmak istemediğini belirterek “Evet Hayrünnisa Gül’ün elimi sıkmadığı doğru ama bu konu hakkında yorum yapıp olayı kişiselleştirmek istemiyorum" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde