Hayri İnönü: Tehdit iddialarının büyük kısmı doğru

Hayri İnönü: Tehdit iddialarının büyük kısmı doğru

13 başkan yardımcısının görevden alınmasıyla başlayan ve daha sonra Emir Sarıgül tarafından tehdit edildiği yönündeki iddialara ilişkin Hayri İnönü, ne dedi?

Hayri İnönü: Tehdit iddialarının büyük kısmı doğru
16px
24px
19.12.2014 06:22
ABONE OLgoogle
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından aldığı destekle görev değişikliği sinyali verdi.

Personel tasarrufunun kendisinde olduğunu belirten İnönü, “Görev süremin sonu olan 2019 yılına kadar belediye başkanlığını yürüteceğim. Bu süre içinde de kiminle çalışıp çalışmayacağıma ben karar vereceğim. Meclis üyelerinin böyle bir tasarrufu yok. Bu onları yok saydığım anlamına da gelmez. Verim alabildiğim kişilerle zaten çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Emir Sarıgül ile aralarında yaşanan kavga ve tehdit olaylarının büyük çoğunluğunun doğru olduğunu söyleyen İnönü, “Evet bazı olaylar yaşanmıştır. Artık bu olayların fazla büyütülmesini ve istemiyorum. Emir Bey de benim başkan yardımcılarımdan sadece bir tanesi. Bundan sonra neler yaparız ona bakacağız. Benimle çalışmak istemeyen istifa edebilir” diye konuştu.

Bir süredir yaşanan tartışma nedeniyle Türkiye’nin gündemine oturan Şişli Belediyesi’nde Başkan Hayri İnönü ile Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül arasında basına da yansıyan gerilimin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olaya el koyarak geçen salı günü Ankara’da tarafları ayrı ayrı dinledi. Kılıçdaroğlu’nun gerilime son verilmesi ve seçilen mevcut başkanın arkasında olduğunu bildirmesinin ardından Hayri İnönü’nün eli biraz daha güçlendi.

Hayri İnönü, basına “eski binada tek başına” diye yansıyan Gayrettepe’deki eski belediye binasında bulunan makamında Cumhuriyet’e konuştu. İçeri girdiğimizde durumun yanlış anlaşılmaması konusunda açıklama yapma gereği duyan Hayri İnönü, röportaj öncesi, “İşlerimin yoğun olması ve yeni binada odamın tamamlanamamış olması nedeniyle sizleri  ağırlamak istedim. Bunun yanlış anlaşılmasını istemiyorum” notunu düştü.

Tehdit iddialarının büyük kısmı doğru’

13 başkan yardımcısının görevden alınmasıyla başlayan ve daha sonra Emir Sarıgül tarafından tehdit edildiği yönündeki iddialara ilişkin sorumuzu yanıtlayan Hayri İnönü, “Basında yer alan olayların büyük kısmı doğru. Birtakım olaylar yaşandı. Ama artık bunların kapatılması gerektiğini düşünüyorum. Emir Bey benim birkaç tane başkan yardımcımdan biri. Emir Bey ile kavgam olsa bile çalışıp çalışmamak benim tasarrufumda. Genel başkan ile yaptığım görüşmede tam desteğini aldım. Hangi personel ile çalışıp çalışmayacağıma da ben karar veririm. Verim alabildiğim kişilerle zaten çalışmaya devam edeceğim. Benimle çalışmak istemeyen istifa edebilir. Artık bu işlerden sıyrılıp işimize bakalım” diye yanıt verdi.

Meclis üyelerinin Ankara'ya giderek toplu halde şikâyette bulunacağı iddialarının anımsatılması üzerine ise Hayri İnönü şunları söyledi: “Meclis üyelerinin görevi belediyenin yaptığı projeleri hukuka uygun olarak denetleyip onaylamak ya da onaylamamak. Personel konusunda çok fazla tasarrufları olduğunu düşünmüyorum. İstersem personel değişikliği konusunda arkadaşlarla bilgi paylaşırım. Ankara’ya toplu halde gidip şikâyette bulunacaklarını ya da toplu hareket edeceklerini sanmıyorum. Açıkçası insanların düşüncelerinin başkaları tarafından yönetilebileceğine ihtimal vermek istemiyorum. Başkalarının emri ile hareket ediyorlarsa zaten o meclis olmaz. Benim hiçbirisi ile sorunum yok. Ama başkanlık görevini de ben yapacağım.”

İstifa ettirileceğim yalan!

Eski başkan Mustafa Sarıgül ile belirli bir seçim kadar anlaşma yaptığı yönündeki iddialara tepki  kafalarından bir senaryo kuruyorlar ve sonrasında buna kendileri de inanıyorlar. Ben milletvekili olmayacağımı genel başkanımıza söyledim. O da zaten böyle bir teklifte bulunmadı. 2019 yılına kadar görevimin başındayım. Partimin ve Şişli halkının emrinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 ‘Sarıgül gibi olmak zorunda değilim’

Nişantaşı’ndaki yeni yıl kutlamalarına ilişkin sözlerinin yanlış anlaşılmamasını isteyen İnönü, “Sarıgül dönemi ile hesaplaşma içinde değilim. Ben devr-i sabık yaratmam. Şu yanlış, bu yanlış diye bir bilgi de vermem. Sarıgül, farklı bir politikacı, ben farklı. Onun gibi olmak zorunda değilim, taklit de etmek istemiyorum. Benim de kendime göre bir yönetim anlayışım var. Vatandaşından, esnafına kadar herkeste cep telefonum var. Bana 24 saat boyunca ulaşabilirler. İnsanlar benim tarzıma da alışacaklar” dedi.

Şikâyetlerini bildirsinler

Şişli’de yaşayan yurttaşlara da gazetemiz aracılığıyla seslenen Hayri İnönü, “Benim adıma bazı esnaflardan birtakım şeyler istendiğini duyuyorum. Ben kimseden bir başkası vasıtasıyla bir şey istemem. Benim ağzımdan duymadığınız hiçbir şeye inanmayın. Böyle bir durumla karşılaşırsanız bana cep telefonumdan ve yardımcılarımdan ulaşın. Biraz siyaset tarzım farklı ama hep birlikte Şişli’de yine bir şeyler yapacağız” dedi. İnönü, başkanlığı döneminde kadınlara, çocuklara, yaşlılara ve öğrencilere yönelik siyaset yürütmeye alan konusunda bir de özeleştiri yapan Hayri İnönü, “Artık iç içe geçmiş blokların yapıldığı bir yaşam istemiyoruz. Sanırım yeşil alanı biraz ihmal ettik. Bundan sonra boş alanları yeşillendirme çalışmalarına daha önem vereceğiz” dedi.

Ali Acar/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde