Hayrettin Karaman: 'Bu halk oylamasında evet demek farzdır' şeklinde bir ifadem yok

Hayrettin Karaman: 'Bu halk oylamasında evet demek farzdır' şeklinde bir ifadem yok

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, 16 Nisan'da düzenlenen referandum öncesi kaleme aldığı yazısında “Bu halk oylamasında evet demek farzdır” şeklinde bir ifadesinin olmadığını söyledi.

Hayrettin Karaman: 'Bu halk oylamasında evet demek farzdır' şeklinde bir ifadem yok
16px
24px
01.02.2019 07:49
ABONE OLgoogle

Hayrettin Karaman, Yeni Şafak'ta "'Evet demek farzdır' dedim mi?" başlığıyla yayımlanan yazısında "Yazının başında sonucu özetlemem gerekirse, benim, '16 Nisan 2017 Referandumu' öncesinde yazdığım yazıda 'Bu halk oylamasında evet demek farzdır' şeklinde bir ifadem yoktur" ifadesini kullandı.

Karaman, "Orta derecede zekası olan, peşin hükümle okumayan ve biraz dikkat sarf eden herkesin anlayacağı üzere söylediğim, bir fıkıh kuralına dayanmaktadır; bu kurala göre farz olan bir vazife ona ulaştıran bir başka şeye bağlı ise o şey de farz olur" aktarımında bulunan Karaman, "Bu kuralı naklettikten sonra insanları, davaları ve ona götüren yol konusunda düşünerek karar vermeye yönlendirdim" dedi.

Devamında bahsi geçen yazısını yeniden okurlarına aktaran Karaman, sözlerini şöyle noktaladı: "O günlerde söylediklerim bunlardır ve hala böyle düşünüyor ve böyle diyorum."

NE DEMİŞTİ

Hayrettin Karaman 13 Nisan 2017 tarihli yazısında şunları yazmıştı:

“Bizi hedefe yaklaştıracak olan bir adımı daha 'Evet' diyerek atmak, 'farz olanı tamamlayan ve ona yaklaştıran her fiil farzdır' kuralının çerçevesine dahildir."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde