Haydi, Sabancı, Cengiz, Limak, Çalık: Siz de destek olun...

Haydi, Sabancı, Cengiz, Limak, Çalık: Siz de destek olun...

Dilek Güngör: Haydi, Sabancı, Cengiz, Limak, Eksim, Alarko, Çalık, IC İçtaş, Aksa, Türkerler... Elinizi virüsün altına koyun... Bunu yapanları da bu köşeden duyurmak benim borcum olsun.

Haydi, Sabancı, Cengiz, Limak, Çalık: Siz de destek olun...
16px
24px
25.03.2020 05:06
ABONE OLgoogle

Sabah Gazetesi ekonomi yazarı Dilek Güngör, elektrik şirketlerine çok önemli bi çağrı yaptı...

Dişek Güngör'ün köşe yazısı şöyle:

Koronavirüsün hem sağlık hem de ekonomiye olan etkisini bertaraf etmek için adeta ülke olarak kenetlendik. Hükümet tam mesai yapıyor. Hemen hemen her gün yeni bir önlem seti ve destek paketi açıklanıyor. Sağlık personeli gece-gündüz uyumuyor.

Kamusu özeli her banka salgın nedeniyle zor duruma düşen esnafı, KOBİ'yi, sanayiciyi, tüketiciyi kurtarmak için seferberlik ilan ediyor. İş dünyası nerede ihtiyaç varsa orada üretime başlayacağına dair açıklamalar yapıyor. Borsada değeri eriyen şirketler hisselerine sahip çıkıyor.

Enteresan bir süreç...

Bu tablo gelecekle ilgili hiç olmadığı kadar beni umutlandırıyor.

Tabii, virüsün ne zaman tamamen kontrol altına alınacağı ya da biteceği ekonomi açısından bir hayli önem taşıyor.  Cumhurbaşkanı, 'Elektrik-gaz kesilmez' diyor, CK Boğaziçi 'elektrik kesme' mesajı atıyor

Malum, virüs nedeniyle esnafın birçoğu zorunlu olarak dükkânı kapatmak durumunda kaldı. Açık olanlar da vatandaş eve çekildiği için zordalar. Günde hiç siftah yapmayan taksici de var, büfe de...
Müşteri gelmeyince dükkânların masrafları yığılacak. Kirası var, elektriği var, suyu var, gazı var. Keza, personel maaşları da...

Birçoğu çalışanlarını ücretsiz izne çıkarıyor.

Hem hükümetin hem de bankaların açıkladığı destek paketleri özellikle küçük esnafı ve serbest meslek erbablarını rahatlatacak birçok düzenleme içeriyor.

Vergiler öteleniyor, nakit akışı bozulan firmalara can suyu veriliyor, istihdamını koruyana ek destekler sağlanıyor.

Belediyelerin de esnaftan kira almamasına ilişkin düzenlemeler yapılıyor.

Amaç, mümkün olduğunca istihdamı koruyup, bu esnafı yaşatmak...

Bana kalırsa, bu seferberliğe elektrik dağıtım şirketleri ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 3 milyar liralık kaynak sağladığı belediyelerin iştiraki olan su ve gaz firmalarının da katılması gerekir.

Virüs nedeniyle zorda kalan küçük esnafın ya da işsiz kalan vatandaşın borcundan birkaç ay feragat edilebilir.

Haydi, Sabancı, Cengiz, Limak, Eksim, Alarko, Çalık, IC İçtaş, Aksa, Türkerler...

Elinizi virüsün altına koyun... Bunu yapanları da bu köşeden duyurmak benim borcum olsun.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde