Haydarpaşa Garı satılıyor mu?

Haydarpaşa Garı satılıyor mu?

Bakan Şimşek, “Bu yıl 7 milyar dolarlık özelleştirme hedefine ulaşırız. Haydarpaşa Gar ve Liman Dönüşüm Projesi imar çalışmasından sonra programa alınacak. Yoğun ilgi olur” dedi.

Haydarpaşa Garı satılıyor mu?
16px
24px
28.04.2014 08:00
ABONE OLgoogle
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Bu yıl 7 milyar dolarlık özelleştirme hedefine ulaşırız. Haydarpaşa Gar ve Liman Dönüşüm Projesi imar çalışmasından sonra programa alınacak. Yoğun ilgi olur” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tüm dünyanın ekonomik sıkıntı içinde olduğu 2013 yılında, hedeflerinin çok üzerine çıkarak, özelleştirmelerden 12.5 milyar dolarlık gelir elde ettiklerini belirterek, “Bu yıl da yaklaşık 7 milyar dolar olan özelleştirme geliri hedefinin yakalanacağına, hatta bu tutarın üzerine çıkılacağına inancımız tam” dedi.

Türkiye’nin en iyi şekilde tanıtılması için -yurt içi ve yurtdışında yatırımcılarla önemli toplantılar yaptıklarını belirten Körfez fonlarıyla ve uluslararası yatırımcılarla görüşmeler yapmak üzere 5 günlük geziye çıkacak olan Şimşek, “Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapacağımız görüşmeler özelleştirmeye ilgiyi de artırabilecek” dedi. 

Hazine’ye 58.3 milyar $ 

Bugüne kadar elde edilen toplam tutarın 58.3 milyar dolara, Hazine’ye ve ilgili kuruluşlara aktarılan kaynaklar toplamının 40.7 milyar dolara ulaştığını belirten Şimşek, şu bilgileri verdi: “Özelleştirmelerde doğru zaman, doğru fiyat ve açık rekabet ortamı, talebi ve dolayısıyla bedel artışını da beraberinde getirdi. Özelleştirme portföyündeki şirket, varlık ve imtiyazların yanı sıra özelleştirmeye hazırlık için mevzuat çalışmaları devam eden spor-toto, at yarışları gibi yeni özelleştirme projeleri üzerinde de çalışıyoruz. Kamunun elinde kalan tek gaz dağıtım şirketi İGDAŞ’ın özelleştirilmesi de önümüzdeki dönemde gündeme gelebilecek. Haydarpaşa Gar ve Liman Dönüşüm Projesi de imar çalışmalarının tamamlanmasından sonra özelleştirme programına alınacak ve ilgi çekici özelleştirme projeleri arasına girecektir.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde