Haydar Acun: Benim de işimi gücümü kapatacaklarsa kapatsınlar

Haydar Acun: Benim de işimi gücümü kapatacaklarsa kapatsınlar

Dün televizyonda yaptığı seçim tekrarı yorumu sosyal medyada bir milyondan fazla izlenen piyasa uzmanı Haydar Acun, "Söylediklerimden dolayı tedirgin olmam gerektiğini söyleyen insanlar var. Böyle bir zaman da konuşmayacağız da ne zaman konuşacağız” dedi.

Haydar Acun: Benim de işimi gücümü kapatacaklarsa kapatsınlar
16px
24px
08.05.2019 14:30
ABONE OLgoogle

Televizyona çıkan ekonomi yorumcuları siyaseti ve sporu yorumlayan isimlere nazaran daha dikkatli konuşmaları ve yaptıkları teknik yorumlar ile diğerlerinden ayrılırlar. Marmara Capital Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Acun da uzun yıllardır ana akım televizyonlara çıkan böyle deneyimli bir isim. Acun dün YSK'nın İstanbul kararının ardından sorularını yanıtlamak için Bloomberg HT'de Açıl Sezen'in konuğu oldu.

Acun, Sezen'in sorduğu YSK’nın kararından sonra ‘piyasada normalleşme nasıl olur?’ sorusuna “Anayasanın 1. Maddesine ‘Bundan sonra AKP dışında hiçbir parti seçim kazanamaz, yüzde 80'in altında oy aldığı her seçim yenilenir yazalım…” yanıtını vermişti. Portföy yöneticisinden 'ekonomik istikrar' için ironik öneri: Anayasaya 'AKP dışında hiçbir parti kazanamaz' yazalım

 

Acun'un bu sözleri dün Twitter'da gündem oldu. Videosu bir milyondan fazla izlendi. Acun televizyonda yaptığı yorumla ilgili olarak, “Ben televizyona yeni çıkmıyorum eskiden de böyle yorumlar yapıyordum. Belki bu programda daha açık ve net konuştum” diyor.

Söylediği sözlerle ilgili kimseden çekinmediğini söyleyen Acun, “Söylediklerimden dolayı tedirgin olmamı söyleyen insanlar var. Böyle bir zaman da konuşmayacağız da ne zaman konuşacağız” dedi. 

Acun kendi sözlerini yorumlamaya şöyle devam etti: Şimdi benim de işimi gücümü kapacaklarsa kapatsınlar. Bir sürü insan bedel ödüyor. Benim ödeyeceğim bedel çok değil.

ADIMLAR BELLİ

Acun ekonominin düzelmesi için atılması gereken adımların çok açık olduğunu fakat yatırımcıların Merkez Bankası'nın müdahale edemeyeceğini bildiğini söyledi. Acun, “Piyasa geçmişteki hareketlerinden Merkez Bankası'nın müdahale edemeyeceğini fark etmiş durumda. Merkez istediği kadar faiz artırabilir yorumu yapılsa kur bu kadar gitmezdi” diyor.

YSK'nın 23 Haziran'da seçim kararı verdiğini anımsatan Acun, “23 Haziran'a kadar ekonomik olarak yapılacak bir şey yok. AKP açısından en iyi çözüm İmamoğlu'nun tekrar hakkıyla kazanması olur” diyor.

Son yıllarda sürekli yapılan seçimlerden dolayı dolar kurunun artık yıprandığını anlatan piyasa uzmanı, “Ekonomide kısa vadede yapılacak bir şey yok. Haziran'dan sonra bu yılın bitmesine 6 ay kalacak. Bu yıl da ekonomide yatırımların durduğu bir yıl oluyor” ifadelerini kullandı.

Can Mumay/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde