Havuzdan Fuat Avni’ye doğrulama..’O bürokratlar görevden alınacak

Havuzdan Fuat Avni’ye doğrulama..’O bürokratlar görevden alınacak

Twitter fenomeni Fuat Avni, Ankara’da yaşanan kanlı saldırı ile ilgili bazı bürokratların görevden alınabileceğini söylemişti.

Havuzdan Fuat Avni’ye doğrulama..’O bürokratlar görevden alınacak
16px
24px
13.10.2015 11:36
ABONE OLgoogle
Milliyet Ankara Temcisi Serpil Çevikkan, kamuoyunda bakanlara yönelik eleştirileri hafifletmek için “Ankara’da tepe noktadaki iki isimle İstihbarat Şube Müdürü görevden alınabilir!” dedi.

Ankara’da 97 vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Selami Altınok’un “Güvenlik zafiyeti yok” açıklamasına toplumun bir çok kesiminden tepki gelmişti.

Twitter fenomeni Fuat Avni ise saldırı sonrasında yaptığı paylaşımlarda Ankara Valisi ve İstihbarat Daire Başkanının görevden alınabileceğini iddia etmişti.

Fuat Avni, “Ankara’daki kanlı eylem sonrası Davutoğlu ve Selami Altınok’un kontrolü kaybetmesi Y…’i çok öfkelendirdi.

Ankara Valisi ve İstihbarat Daire Başkanını görevden alarak ‘Elimizden geleni yapıyoruz’ diye yine bürokratları harcayacaklar.

Ülkenin birçok noktasında kaos planlarının uygulanabilmesi için kullanışlı bakanlara ihtiyaç olduğundan eldekilerden vazgeçilemiyor.” ifadelerine yer ver vermişti.

Davutoğlu’na yakın gazeteci Serpil Çevikkan bugünkü yazısında Fuat Avni’yi doğrular şekilde bilgiler paylaştı. Çevikkan bazı üst düzey bürokratların görevden alınabileceiğini ama iki bakana dokunulmayacağını yazdı.

İşte Çevikkan’ın bugünkü yazısının ilgili bölümü…

Görevden almalar yaşanabilir

Saldırının aydınlatılması konusundaki çalışmalara gelince.

2 erkek canlı bomba olduğu tespit edilen teröristlerden birinin kimliğini belirleme noktasında mesafe alınmış durumda.

Ancak Suruç bombacısının kayıp ağabeyinin canlı bomba olduğuna yönelik iddialar doğrulanmış değil.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün canlı yayında da belirttiği gibi tablo DNA eşleştirmeleri sonunda netleşecek.

İçişleri Bakanı Selami Altınok’un “Güvenlik zafiyeti yok” açıklamasına karşılık, Davutoğlu’nun ilk andan itibaren zafiyet olup olmadığını sorguladığını da belirtelim.

Aldığımız bilgiler, saldırıdan sonraki güvenlik zirvesinde Davutoğlu’nun bakanlar ve güvenlik bürokrasisine oldukça detaylı ve ağır sorgulayıcı sorular yönelttiği yönünde.
Ancak Davutoğlu’nun, Altınok ya da Adalet Bakanı Kenan İpek’in görevden alınması yönünde bir düşüncesinin olmadığı belirtiliyor.

Buna karşılık, idari soruşturma sonunda Ankara’daki mitingin ve başkentin güvenliğinden ve idaresinden doğrudan sorumlu olan tepe noktadaki iki isimle, Ankara’da istihbarattan sorumlu ismin görevden alınmalarının sürpriz olmayacağı konuşuluyor.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde